Ο Graffiti Artist Νίκος (Snuz) στον Antenna Star: «Το Graffiti είναι μια σύγχρονη τέχνη» (Ηχητικό – Photos)

Για την λεγόμενη «Τέχνη του Δρόμου» (Street Art), το Graffiti μίλησε ο Graffiti Artist Νίκος Κ. (με το καλλιτεχνικό όνομα Snuz) στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Αυτή είναι η ζωή» με τη Νάντια Μπούτα.

  • Ο Νίκος, αφού έκανε μια συντομη αναφορά στην ιστορία του Graffiti, το οποίο πρωτοεμφανίστηκε στους δρόμους του Brooklyn των Ηνωμένων Πολιτειών στις αρχές της δεκαετίας του 1970, χαρακτήρισε το Graffiti μια σύγχρονη μορφή τέχνης η οποία αποτελεί την ψυχή πολλών πόλεων και προσδίδει σ’ αυτές έναν ιδιαίτερο πολιτιστικό χαρακτήρα.

Το Graffiti έχει γίνει πλέον μια αποδεκτή μορφή σύγχρονης τέχνης σε όλο τον κόσμο, γίνεται με την άδεια και την επιθυμία του ιδιοκτήτη και δίνει ζωντάνια σε μουντούς τοίχους και κτίρια.

Ο Νίκος μίλησε επίσης για τους συμβολισμούς των ονομάτων, τη θεματολογία, την τεχνική, την σύνδεση του Graffiti με την κουλτούρα της μουσικής Hip Hop και το κόστος των έργων, ενώ αναφέρθηκε και σε προσωπικές του εμπειρίες από την ενασχολησή του με αυτό.

 

Ακούστε ολόκληρη τη συνένετυξη του γκραφίστα Νίκου Κ. (Snuz) στον Antenna Star 103.5:

Περισσότερα για το Graffiti, την «Τέχνη του Δρόμου», μπορείτε να διαβάσετε στην ιστοσελίδα και το κανάλι στο YouTube του Graffiti Artist Νίκου (Snuz).