110 ευρώ το επίδομα πετρελαίου στην Αιτωλοακαρνανία

Μέχρι το τέλος του έτους σχεδιάζει η Κυβέρνηση να χορηγήσει το επίδομα θέρμανσης το οποίο ανέρχεται στο συνολικό ύψος των 84 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το επίδομα της χειμερινής περιόδου 2020 – 2021 το οποίο αποφασίστηκε να καταβληθεί νωρίτερα φέτος προκειμένου να δοθεί μια πρόσθετη στήριξη. Το κονδύλι των 84 εκατ. ευρώ προβλέπεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2021.

Το επίδομα θέρμανσης θα χορηγηθεί προκαταβολικά, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2021 θα γίνει ο έλεγχος των παραστατικών και των στοιχείων που θα συμπληρώσουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ τα νοικοκυριά.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για κάθε δικαιούχο χορηγείται επίδομα ίσο με 250 ευρώ, αν η κύρια κατοικία του ανήκει στην Γεωγραφική Ζώνη Α. Στη ζώνη αυτή ανήκουν οι νομοί Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών και Φλώρινας

Στη ζώνη Β που ανήκουν οι νομοί Αρκαδίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων και Χαλκιδικής το επίδομα είναι 180 ευρώ.

Η Αιτωλοακαρνανία είναι ενταγμένη στη ζώνη Γ και το ποσό της επιχορήγησης είναι 110 ευρώ. Στην ίδια ζώνη είναι και οι νομοί: Άρτας, Αττικής (εκτός Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού), Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Λέσβου, Λευκάδας, Πρέβεζας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Χίου

Στην τελευταία ζώνη (Ζώνη Δ) είναι ενταγμένοι οι νομοί: Αργολίδας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού, Ρεθύμνου, Σάμου και Χανίων, οι δικαιούχοι των οποίων θα επιδοτηθούν με 80 ευρώ έκαστος.

Το επίδομα προσαυξάνεται κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, το επίδομα δεν θα υπερβαίνει τα 350 ευρώ.

Το επίδομα μειώνεται κατά 20% για τους μη ορεινούς δήμους που ανήκουν στις αντίστοιχες ζώνες. Έτσι, το επίδομα ξεκινάει από τα 64 ευρώ και φτάνει τα 350 ευρώ ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού και τη γεωγραφική ζώνη.


Agrinio 365 Group Media | Επιμέλεια: Λευτέρης Τηλιγάδας | Antenna-Star.gr & AgrinioTimes.gr
Με πληροφορίες από: ethnos.gr