11η Ιουνίου 2026 κα η 205η Επέτειος από την Απελευθέρωση του Αγρινίου είναι γεγονός! Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην Πλατεία Δημάδη
Η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε στο Μνημείο των Πεσόντων στην Πλατεία «Μαρίας Δημάδη», όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνός.
Τιμές απέδωσε και η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου εις μνήμην των πεσόντων της ιστορικής Επετείου.
Νωρίτερα, εψάλη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, όπου η Ιστορικός Ανθή Παπαθανασίου, εκφώνησε το πανηγυρικό της ημέρας.
Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από επισήμους και Μαθητές Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η Τελετή πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σεβασμό στη μνήμη όσων θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πόλης, αναδεικνύοντας τη σημασία της ιστορικής Επετείου για την τοπική κοινωνία.






















































Διαβάστε επίσης: 205η Επέτειος από την Απελευθέρωση του Αγρινίου: Τελέστηκε στη Μητρόπολη η Επίσημη Δοξολογία
Πηγή: AgrinioTimes.gr







Σχετικά Άρθρα
Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου: Εκατοντάδες πιστοί στην Αγρυπνία για την Εορτή του Αγίου Παΐσίου
Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.: Πολύωρη διακοπή ρεύματος στο Αγρίνιο τη 10η Ιουλίου
Νέο τροχαίο στο Αγρίνιο: Οδηγός ενός Ι.Χ. πήρε… σβάρνα την πόρτα άλλου οχήματος