Οι φωτεινοί χορευτές του ουρανού στην πλάτη της Τριχωνίδας

Το θέαμα πραγματικά συγκλονίζει. Είναι αυτή η απαράμιλλή γοητεία της φύσης, η οποία όταν αγριεύει γίνεται ακόμα πιο όμορφη και γοητευτική, αρκεί βέβαια να μην είσαι εκεί όταν «σκάνε» μύτη όλα αυτά τα φαινόμενα, ιδιαίτερα οι κεραυνοί, γιατί τότε όλα αυτά αλλάζουν. Η γοητεία δίνει τη θέση της στην καταστροφή και τα πράγματα δεν είναι καθόλου ειδυλλιακά και όμορφα.

Όμως, αν είσαι φωτογράφος και έχεις τη δυνατότητα να φυλακίσεις μέσα στα pixel της ψηφιακής μηχανής σου αυτούς τους κεραυνούς, «τους κατεβάτες», όπως τους αποκαλούσε ο Καζαντζάκης, τότε μόνο την τέχνη και την ομορφιά έχεις στο νου σου. Βάζει η Τριχωνίδα την πλάτη της και σηκώνει στις πλάτες της τους φωτεινούς χορευτές του ουρανού.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε χτες το βράδυ, όπως αναφέρει στο προφίλ «Τριχωνίδα» στο fb, o Spiros Kokkalakis Photographer. «Για άλλη μια φορά το αποψινό φαινόμενο (δεν ξέρω το όνομά του) μου έκανε την χάρη να το φωτογραφίσω», αναφέρει. Και συνεχίζει:  Η λήψη έγινε απόψε (χθες 23/9) στις 21:30 περίπου, από τις στροφές της Μυρτιάς! Απέναντι τα χωριά της Μακρυνείας τα οποία φωταγωγούνται από τους κεραυνούς! Για άλλη μια φορά το αποψινό φαινόμενο (δεν ξέρω το όνομά του) μου έκανε την χάρη να το φωτογραφίσω! Η φωτογραφία που βλέπετε είναι η διαδικασία μιας dslr που μένει ανοιχτό το κλείστρο, με τις κατάλληλες ρυθμίσεις και αποτυπώνει όλες τις φωτεινές πηγές. Την μοιράζομαι μαζί σας!»