Α. Φαφούτης στον Antenna Star: «Καθήκον του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να μετασχηματίσει την κρίση» (Ηχητικό)

Το μέλος της προσωρινής Νομαρχιακής Επιτροπής ανασυγκρότησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Αιτωλοακαρνανίας, Αλέκο Φαφούτη, φιλοξένησε σήμερα το πρωί, ο Λευτέρης Τηλιγάδας, στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Antenna Star 103.5, «Άκου τώρα να δεις».

Αφορμή αυτής της συνάντησης υπήρξε η διήμερη τηλεδιάσκεψη, που διοργανώνει το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου η προσωρινή Νομαρχιακή Επιτροπή ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, η οποία έχει ως στόχο την ανταλλαγή θέσεων και απόψεων ανάμεσα στους αντιπροσώπους των τοπικών οργανώσεων και τους οργανωμένους φορείς της τοπικής κοινωνίας, που θα πάρουν μέρος σ΄αυτή, καθώς επίσης και στα κεντρικά και τοπικά στελέχη που θα συμμετάσχουν.

Ανάμεσα στα άλλα ο κ. Φαφούτης ανέφερε ότι η βασικότερη κρίση των ημερών είναι η απειλή της δημοκρατίας και έβαλε το ζήτημα της πολιτικής αλλαγής, τονίζοντας, πως καθήκον του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή την κρίση να την μετασχηματίσει σε μια προοδευτική κατεύθυνση.

Στη δράση των κομμάτων, είπε, υπάρχουν λάθη και κατακτήσεις. Το ζητούμενο σήμερα είναι να διορθώσουμε τα λάθη και να δημιουργήσουμε νέες προοδευτικές διαδρομές, σημείωσε.

Στις πανδημίες διαμορφώνονται, παρατήρησε, δύο τάσεις: η μεταφυσική αντίληψη για τον κόσμο από τη μια και η υπακοή σε αυτόν που κυβερνάει από την άλλη. Και οι δύο αυτές πραγματικότητες, επεσήμανε, είναι καταστάσεις οι οποίες θα πρέπει να αλλάξουν.

Αναφέρθηκε επίσης στις διαδικασίες αυτών των δύο ημερών, οι οποίες να υπενθυμίσουμε, ότι την πρώτη μέρα περιλαμβάνουν την εκλογή προεδρείου, τον απολογισμό, και το πρόγραμμα δράσης. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις των μαζικών φορέων και των βουλευτών του κόμματος, καθώς και μια κεντρική ομιλία από τη Ρένα Δούρου

Τη δεύτερη μέρα της συνδιάσκεψης θα υπάρξει μια πολιτική οργανωτική παρέμβαση από τον Χάρη Τσιόκα, ομιλίες καιτοποθετήσεις των αντιπροσώπων καθώς και μια παρέμβαση από τον κ. Μάκη Θεοφιλάτο.

Ακολούθως θα τοποθετηθούν οι αντιπρόσωποι και το διήμερο θα κλείσει με την εκλογή των μελών της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στο νομό της Αιτωλοακαρνανίας.

Στο σημείο αυτό και μετά από ερώτησή μας ο κ. Φαφούτης μας είπε ότι θα είναι υποψήφιος για την νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και αν εκλεγεί, θα επωμιστεί και αυτός μαζί με όλους τους άλλους την ευθύνη να οδηγήσουν το κόμμα στο συνέδριο του.

Παρακολουθείστε στη συνέχεια ολόκληρη τη συζήτηση.