Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών για τη συμμετοχή της στις Εκλογές της Β’ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλ/νίας

Με αφορμή τις Εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. της Β’ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας την ερχόμενη Τρίτη, 28 Μαρτίου, από τις 11:00 έως τις 18:00, στον Παλαιό Σταθμό του Τρένου στο Αγρίνιο και στο Επαγγελματικό Λύκειο της Αμφιλοχίας η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο: «Γιατί συμμετέχω στις αρχαιρεσίες της Β΄Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλ/νίας στηρίζοντας την Α.Σ.Ε.»

  • Πιο αναλυτικά:

«Γιατί στις σημερινές συνθήκες όπου δυναμώνει καθημερινά η αντιλαϊκή επίθεση, η ενδυνάμωση των συνδικάτων, η υπεράσπιση του συλλογικού αγώνα, αποκτά απόλυτη προτεραιότητα. Χωρίς οργάνωση και πάλη τίποτα δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε, να κερδίσουμε.

Γιατί είναι η ώρα να πιστέψουμε στις δικές μας δυνάμεις, στη δύναμη του αγώνα μας, του αγώνα που δίνεται στο σήμερα κι όχι με την αναμονή κάποιων μαγικών λύσεων, από τα πάνω και με κυβερνητικούς μεσσίες, γιατί τέτοιοι δεν υπάρχουν. Κι αυτό το καταλάβαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια, με τις κυβερνήσεις να αλλάζουν, αλλά το σχολείο και η ζωή μας να χειροτερεύουν.

Γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα οι δυνάμεις της ΑΣΕ, μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία πρωτοστάτησαν στις μεγαλειώδεις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την προστασία της ζωής, της υγείας και της μόρφωσης, ενάντια στις «σειρήνες» της εξοικονόμησης πόρων, του «κόστους-οφέλους», των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης της παιδείας και της υγείας, όλων των κοινωνικών υπηρεσιών. Για να πάψουν επιτέλους οι ανθρωποθυσίες στον βωμό του κέρδους. Στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη δολοφονήθηκαν τα δικά μας παιδιά και συνυπεύθυνες είναι όλες οι κυβερνήσεις( ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ) που ξεπούλησαν μέσω της ιδιωτικοποίησης τις σιδηροδρομικές μεταφορές για να βγάζουν κέρδη οι πολυεθνικές . Σ΄ αυτόν το δρόμο οι ζωές και τα όνειρα των παιδιών του λαού, των δικών μας παιδιών αποτελούν κόστος. Γι’ αυτό και τα δολοφονούν.

Γιατί στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που γίνεται στο έδαφος της Ουκρανίας, δε διαλέγουμε την πλευρά κανενός ληστή – ιμπεριαλιστή. Ούτε του ΝΑΤΟ και της αντιδραστικής κυβέρνησης του Κιέβου, ούτε της Ρωσίας και των σχεδίων εδαφικής προσάρτησης. Καταδικάζουμε την εμπλοκή της χώρας μας στον άδικο αυτό πόλεμο που τον πληρώνουν οι λαοί και θησαυρίζουν οι πολεμοκάπηλοι.

Γιατί αγωνιζόμαστε ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα του νόμου Χατζηδάκη που επιδιώκει να βάλει στο γύψο τα συνδικάτα, αλλά και τον νόμο Αχτσιόγλου που άνοιξε το δρόμο για τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία.

Γιατί αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών, ενάντια στον νόμο Κεραμέως (ΝΔ), αλλά και τον νόμο Γαβρόγλου (ΣΥΡΙΖΑ) που από κοινού τσακίζουν τα εργασιακά δικαιώματα των αναπληρωτών και νεοδιόριστων εκπ/κών και κάνουν τη μόρφωση ακόμη πιο ακριβό εμπόρευμα.

Γιατί αγωνιζόμαστε ενάντια στην αντιδραστική αξιολόγηση (τόσο της σχολ. μονάδας – εκπ/κού έργου, όσο και στην ατομική ), που πραγματικός της στόχος είναι η κατηγοριοποίηση των σχολείων και η απαξίωση των εκπ/κών. Και σ’ αυτόν τον αγώνα μπορούμε να είμαστε και πάλι νικητές, φτάνει πάνω απ’ όλα να συνεχίσουμε ενιαία ως κλάδος, να υλοποιήσουμε την απεργία – αποχή από κάθε είδους αξιολόγηση, να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η επιλογή της προώθησης κάθε είδους αξιολόγησης ( και της ατομικής) είναι τμήμα της ενιαίας στρατηγικής που προωθεί η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της ΕΕ και του ΟΟΣΑ. Στο 3ο μνημόνιο το 2015 (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) μπήκε ρητά η δέσμευση για αξιολόγηση του εκπ/κού συστήματος.

Στον αγώνα αυτό η ΑΣΕ δεν τα «δίπλωσε» όπως έκαναν οι ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ , ούτε άλλα λέγαμε σε ΔΟΕ κι άλλα σε ΟΛΜΕ (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ). Δεν τράβηξε το χαλί κάτω από τα πόδια των εκπ/κών(βλ. δυνάμεις κυβερνητικού συν/σμού), αλλά παλεύει ώστε ο αγώνας να πάει μέχρι τέλους. Ούτε καλλιεργεί στους συν/φους την αυταπάτη της κυβερνητικής εναλλαγής (να φύγει η ΝΔ να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ κι αντίστροφα) για να κάμψει τις αγωνιστικές διαθέσεις του κλάδου. Ανεξάρτητα από το ποιος κυβερνά ή κυβερνούσε, κριτήριό μας είναι τα συμφέροντα των συν/φων κι όχι των εκάστοτε κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων. Ταυτόχρονα παλεύουμε ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει τους εκπ/κούς που συμμετέχουν στην απεργία – αποχή, αμφισβητώντας ευθέως το δικαίωμα σε μια νόμιμη, προκηρυγμένη μορφή πάλης.

        ΣΠΑΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ – ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ

            ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΣΕ

  Δε συμβιβαζόμαστε με την ενεργειακή φτώχια

  Δε συμβιβαζόμαστε με το να δουλεύουμε μόνο και μόνο για να πληρώνουμε λογαριασμούς

  Δε συμβιβαζόμαστε με το να παίρνουν τα σπίτια του κοσμάκη, αξιοποιώντας τους νόμους ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

    ΛΕΜΕ  ΟΧΙ

  • στο υποβαθμισμένο σχολείο
  • στις απαρχαιωμένες σχολικές υποδομές
  • στην υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση
  • στους τσακισμένους μισθούς και την εργασιακή ανασφάλεια
  • στο τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων των αναπληρωτών και νεοδιόριστων εκπ/κών
  • στα αναλυτικά προγράμματα των εφήμερων δεξιοτήτων
  • στη λειτουργία των σχολείων με όρους επιχείρησης
  • στη διάλυση του συνδικάτου και την πλήρη απαξίωση των συλλογικών διαδικασιών

Δώσε δύναμη στη δύναμή σου

Στήριξε – Ψήφισε την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπ/κών

Καταδίκασε την αντιλαϊκή πολιτική παντού, στο πεζοδρόμιο, στο πρωτοβάθμιο σωματείο, στις βουλευτικές εκλογές»