Αγρίνιο: «Έφυγε» ο Αριστείδης Μπαρχαμπάς

Τεράστια είναι η θλίψη και η συγκίνηση που έχει προκαλέσει στο Αγρίνιο το άγγελμα της είδησης του θανάτου του Αριστείδη Μπαρχαμπά του Γεωργίου, σε ηλικία 85 ετών, ενός ανθρώπου με πολυποίκιλη δράση στην κοινωνική και αθλητική ζωή της πόλης.

  • Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί την Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022  και ώρα 13:30 στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου. Την εκφορά θα συνοδεύσουν η σύζυγος, τα τέκνα, τα εγγόνια, τα αδέρφια και λοιποί συγγενείς.

Η προσέλευση στον Ιερό Ναό θα γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες για τον κορωνοϊό. Να σημειωθεί πως η σορός θα βρίσκεται μισή ώρα νωρίτερα στην εκκλησία.

Ο Αριστείδης Μπαρχαμπάς γεννήθηκε στην συνοικία Φούσκαρη του Αγρινίου το 1937. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια δουλεύοντας στα καπνοχώραφα του Ζαπαντιού με την πολυμελή οικογένειά του Τελείωσε την Εμπορική Σχολή Αγρινίου και παρακολούθησε μαθήματα διακοσμητικής και σχεδίου στη Σχολή ABC.

Το 1963 διορίστηκε στον Ο.Τ.Ε., απ’ όπου διώχθηκε κατά την περίοδο της χούντας για να επανέλθει το 1974 φιλέρευνος και φιλομαθής, ασχολήθηκε με το γράψιμο Αρκετά κείμενά του δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες και περιοδικά.

Ήταν τεράστια η αγάπη του για τον Παναιτωλικό και διακρίθηκε για δύο τεράστια συγγραφικά έργα τα οποία αφήνει ως παρακαταθήκη στην ιστορία του Αγρινίου. Το 2003 εξέδωσε το «Αγρίνιο Κάποτε» όπου έγιναν γνωστά πολλά στοιχεία από την ιστορία της πόλης. Μάλιστα, άντλησε στοιχεία από την κουβέντα του με παλιούς Αγρινιώτες και άνοιξε τα χρονοντούλαπα που υπήρχαν στα σπιτικά.

Το 2007 εξέδωσε το βιβλίο «Καπνεργάτες οι κυνηγοί του Ονείρου», ένα βιβλίο που συνέβαλε καθοριστικά στην έρευνα της κοινωνίας και οικονομίας του «πικρού» καπνού.