Αγρίνιο: Εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου για την Πρωτομαγιά (Video – Photos)

Με το σύνθημα: «Εργατική Πρωτομαγιά 2022 – Κάποτε αλλάζουν οι καιροί. Και οι ελπίδες των λαών ξεσπάνε…» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 29 Απριλίου 2022, από το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, εκδήλωση αφιερωμένη στην Πρωτομαγιά, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας στο Αγρίνιο.

  • Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου κ. Γ. Ντουντούμης αναφέρθηκε στους αγώνες της εργατικής τάξης, τις αιματηρές θυσίες χιλιάδων εργατών στο δρόμο της απελευθέρωσης  από τα δεσμά της εκμετάλλευσης και ζήτησε την άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο κ. Ντουντούμης επίσης τόνισε ότι είναι ανάγκη να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας για:

  • Επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης  της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία  για την αύξηση  του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825 €  κατώτερο  μεικτό μισθό.
  • Αυξήσεις στους μισθούς πάνω από το ύψος του πληθωρισμού.
  • Κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα, διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.

Τέλος κάλεσε την εργατική τάξη, τους αγρότες και τους επαγγελματίες, στην απεργιακή συγκέντρωση του Ε.Κ.Α στις 10 το πρωί της Κυριακής 1ης Μαΐου στην κεντρική πλατεία Αγρινίου, στον μεγάλο αγώνα της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης.

Ακούστε απόσπασμα της ομιλίας του Πρόεδρου του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου κ. Γ. Ντουντούμη στην Εκδήλωση για την Πρωτομαγιά, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας: