Αγρίνιο – Εμπορική Συλλογική Κίνηση: «Δημοκρατία στην Εντατική»

Ο Συνδυασμός «Εμπορική Συλλογική Κίνηση», ο οποίος συμμετέχει στο Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίουσε, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι είναι αποκλειστικά Κρατική ευθύνη η απελπιστική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, ενώ διευκρινίζει ότι τα δελτία τύπου του Ε.Σ.Α. δεν είναι αποτέλεσμα συζήτησης στα Διοικητικά Συμβούλια και δεν καταγράφουν σε καμία περίπτωση την άποψη της μειοψηφίας.

  • Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Εμπορικής Συλλογικής Κίνησης»:

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,

Σήμερα βιώνουμε όλοι μας  πρωτοφανείς περιορισμούς ατομικών ελευθεριών, στερούμενοι το δικαίωμα να εργαστούμε, αλλά ακόμη και να μετακινηθούμε ελεύθερα.

Η Πολιτεία στο βωμό της Δημόσιας Υγείας, αφού πρώτα αναμάσησε επί μήνες την ατομική μας ευθύνη, είναι έτοιμη να μας θυσιάσει όλους. Ελεύθεροι Επαγγελματίες, Εστίαση, Μικροί Έμποροι, Ιδιωτικοί Υπάλληλοι όλοι σε μία μέγγενη που μας πιέζει ασφυκτικά.

Είναι αποκλειστικά Κρατική η ευθύνη για την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει. Είναι απόφαση του Πρωθυπουργού και των παρατρεχάμενών του, να ανοίξουν τα σύνορα, να αφήσουν «Γυμνό» το ΕΣΥ, να μην προσλάβουν Γιατρούς και Νοσοκόμους, να στοιβάξουν τα παιδιά μας στα Σχολεία με μάσκες από κουμπαριές, να χωρίσουν τη χώρα σε ζώνες, να προαναγγείλουν Lock Down αλλά ταυτόχρονα να επιτρέψουν τη μετακίνηση από τις περιοχές υψηλού κινδύνου στις υπόλοιπες, αυξάνοντας βεβαίως τη διασπορά, να, να, να… Ταυτόχρονα αγόραζαν Στρατιωτικό Εξοπλισμό, μοίραζαν εκατομμύρια στους μεγαλοκαναλάρχες και ονειρεύονταν το Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας, σκορπώντας αλόγιστα το δημόσιο χρήμα.

Αν είχαν γνώμονα τη Δημόσια Υγεία θα τα έκαναν όλα αλλιώς. Αν ήθελαν να μας προστατέψουν από την πανδημία θα ατσάλωναν τα Νοσοκομεία και όχι την Καταστολή. Είναι τόσα πολλά ακόμη που μπορούν να ειπωθούν και να γίνουν, αλλά δε θέλουμε να γίνουμε κουραστικοί. Αυτό που μπορεί όμως να καταλάβει ακόμα και ο πιο αφελής είναι ότι η Κυβέρνηση επέλεξε πάλι να ρημάξει τους μικρούς και μετά να τους πετάξει ψίχουλα.

Κυρίες και Κύριοι,

Δυστυχώς η λαίλαπα που προκαλεί η Κυβέρνηση με τις ενέργειές της, βρίσκει πρόσφορο έδαφος σε εθισμένους χειροκροτητές, σε φανατικούς υποστηρικτές και σε κομματικά εξαρτώμενες πλειοψηφίες σε θεσμικούς ρόλους, που της τα κάνουν όλα πιο εύκολα.

Εμείς δε θα τους στρώσουμε κόκκινο χαλί να μας καταπατήσουν.

Ο Συνδυασμός μας συμμετέχει στο Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου με συνδικαλιστικές προθέσεις και μοναδικό γνώμονα το συναδελφικό συμφέρον των μικρών εμπόρων της πόλης μας. Δεν έχουμε κομματική ταμπέλα, ούτε σχέση πάθους όμως με οποιαδήποτε Κυβέρνηση για να φοβόμαστε να ασκήσουμε κριτική.

Σας υπενθυμίζουμε πως ότι διαβάζετε στα Μ.Μ.Ε. ως δελτία τύπου του Ε.Σ.Α. δεν είναι αποτέλεσμα συζήτησης στα Διοικητικά Συμβούλια και δεν καταγράφουν σε καμία περίπτωση την άποψη της μειοψηφίας. Αν ήταν προϊόν ζύμωσης διαλόγου, αντιπαράθεσης ακόμα και σύγκρουσης απόψεων θα φροντίζαμε να έχουν αυστηρό και όχι ενοχικό ύφος, στοιχειωδώς σωστή σύνταξη και γραμματική.

Υ.Γ. προς τον πρόεδρο του Ε.Σ.Α.: Μιας και πανηγυρίζετε για την πάταξη του αθέμιτου ανταγωνισμού, με την απαγόρευση πώλησης διαρκών προϊόντων στα super market, παραλείψατε να στείλετε ευχαριστήρια επιστολή στον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, που κατά τα λεγόμενά σας συμβάλλει στην επιβίωση των μικρών επιχειρήσεων.

Αν θεωρείτε πως η ανακοίνωσή σας λίγες ώρες πριν την εξαγγελία της Υπουργικής απόφασης, που είχε ήδη παρθεί, είναι δικαίωση των αγώνων σας και δικής σας νίκη, σας συγχαίρουμε. Μιας και είστε τόσο αποτελεσματικός δε βγάζετε και μία ανακοίνωση για τον αθέμιτο ανταγωνισμό που βιώνουμε από το ηλεκτρονικό εμπόριο; Να το λύσουμε και αυτό και να πάμε παρακάτω.

Παρακαλούμε σοβαρευτείτε, το Εμπόριο πεθαίνει και στις Κηδείες δεν έχουν χώρο διθύραμβοι και εορτασμοί.