Στο Αγρίνιο η Εορτή του Πολιούχου Αγίου Χριστοφόρου τιμάται ιδιαιτέρως – Και φέτος στο Γήπεδο του Παναιτωλικού το πέταγμα φαναριών.
Το Σάββατο, 09 Μαΐου 2026 και ώρα 21:00, το Γήπεδο του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο ανοίγει τις πύλες του για μια ξεχωριστή εκδήλωση στο πλαίσιο του Εορτασμού του Πολιούχου της πόλης, Αγίου Χριστοφόρου.
Η καθιερωμένη εκδήλωση με το πέταγμα φαναριών συγκεντρώνει κάθε χρόνο πλήθος πολιτών και επισκεπτών σε μια βραδιά με έντονο συμβολισμό και συλλογική συμμετοχή.
Ο ουρανός του Αγρινίου θα φωτιστεί από εκατοντάδες φαναράκια, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που γεφυρώνει την παράδοση με τη σύγχρονη δημόσια έκφραση.
Η εκδήλωση αποτελεί συνέχεια ενός παλαιότερου εθίμου της πόλης, του πετάγματος αυτοσχέδιων αερόστατων, το οποίο για χρόνια συνόδευε τους Εορτασμούς του Αγίου Χριστοφόρου και παραμένει ζωντανό στη συλλογική μνήμη των κατοίκων.
Η μετάβαση στα φαναράκια διατηρεί τον ίδιο πυρήνα συμβολισμού, ανανεώνοντας παράλληλα τη μορφή της εκδήλωσης.
Διαβάστε επίσης: Μουσικός Σύλλογος «Ορφέας» Αγρινίου: Πλησιάζει ο μουσικός περίπατος στα αρχοντικά της πόλης
Πηγή: AgrinioTimes.gr







Σχετικά Άρθρα
Φωτεινή Δάρρα: Με «Έναν Ουρανό Τραγούδια!» στη Παραλία Ψανής για τη συναυλία του καλοκαιριού
Αγρίνιο: Και ο Ράπερ FY (Φίλιππος Γιαγκούλης) τον Αύγουστο στο «Lake Party Trichonida 2026»!
Νίκος Καλογερόπουλος: Η Χριστίνα Μπαλάσκα τον αποχαιρετά και θυμάται στιγμές του στον Κινηματογράφο «Ελληνίς»