Αγρίνιο: Eπετειακή – χαρτογραφική έκθεση αφιερωμένη στα 200 χρόνια (Videos-Photos)

Ο Δήμος Αγρινίου διοργάνωσε επετειακή – χαρτογραφική έκθεση με τίτλο: «Η Ελληνική Επανάσταση στη Μεσαιωνική και Οθωμανική Χαρτογραφία από το 1453 έως το 1821» αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την παλιγγενεσία της Ελλάδας

  • Οι χάρτες της Έκθεσης είναι από το  «Αγριώνειον Αρχείον – Δρ. Ιωάννης Νεραντζής».

Διάρκεια έκθεσης έως 30 Ιουνίου 2021

Ώρες λειτουργίας, καθημερινά : 11:00 – 13:00 & 19:00 – 21:00 -Κυριακή 11:00-14:00

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η Αντιδήμαρχος κα. Παπαγεωργίου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φίλιας ενώ την έκθεση παρουσίασε η κα. Χρυσικοπούλου Καθηγήτρια – Συγγραφέας και Πρόεδρος του Λαογραφικού Μουσείου Αιτωλοακαρνανίας.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Αγρινίου κ.Μαρία Παπαγεωργίου δήλωσε : Το 2021 η Ελλάδα και ο απανταχού της γης Ελληνισμός γιορτάζουμε την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.Στο πλαίσιο των εορτασμών και της θύμησης  ο Δήμος Αγρινίου με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  τον Δρ. Ιωάννη Νεραντζή και το Λαογραφικό – Ιστορικό – Φιλολογικό Μουσείο Αιτ/νιας διοργάνωσαν αυτές τις εκθέσεις.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Φίλιας, υπεύθυνος για τις επετειακές  εκδηλώσεις για τα 200 από την Ελληνική Επανάσταση, ο οποίος συνεχάρη το Δήμο Αγρινίου για τις εκδηλώσεις που διοργανώνει για την εθνική παλιγγενεσία και τόνισε ότι η περιφέρεια θα στηρίζει τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Ο Δρ.Ιωάννης Νεραντζής τόνισε ότι οι χάρτες είναι της προσωπικής του συλλογής και κάποιοι του φίλου του Απόστολου Καρακώστα. Οι χάρτες απεικονίζουν χαρτογραφικά είδη ευρέως γεωγραφικού φάσματος οπότε και ο Ελληνικός χώρος είναι μέρος του συνόλου, και άλλοτε προς είδη στενότερα συνδεδεμένα με αυτόν. Οπότε ο Ελληνικός χώρος με τις ιδιαιτερότητές του, γεωγραφικές , ιστορικές, πολιτιστικές, είναι το κύριο αντικείμενο της χαρτογράφησης.

 

 


Παρασκευάς Μάζης

«Agrinio365» Media Group | Antenna-Star.gr – AgrinioTimes.gr