Αγρίνιο: Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο της 11ης Ιουνίου (Videos – Photos)

Στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων του Δήμου Αγρινίου για  την  11η Ιουνίου, Επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης με με πιστή τήρηση του υγειονομικού πρωτόκολλου στο πλαίσιο της λήψης μέτρων κατά του κορωνοϊού πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα Επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές στο Mνημείο 11ης Ιουνίου.

  • Απόδοση τιμών από τη Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.
  •  

    Ο Δήμαρχος Αγρινίου  Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στο συμβολισμό της σημερινής ημέρας επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Η 11η Ιουνίου 1821 είναι μία από τις κορυφαίες ιστορικές στιγμές του Αγρινίου. Η φετινή επέτειος συμπίπτει με τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης. Η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις εορταστικές εκδηλώσεις  υποδηλώνει  τον υψηλό συμβολισμό και την αξία της επετείου».

    Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, τους επικεφαλής και εκπροσώπους δημοτικών παρατάξεων, εκπροσώπους των Αστυνομικών και Στρατιωτικών Αρχών,   συλλόγους  και φορείς της πόλης.

     

Αναλυτικά το πρόγραμμα εορτασμού της Παρασκευής, 11 Ιουνίου 2021 ημέρα κατά την οποία θα παραστεί και η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου:

Παρασκευή  11 Ιουνίου 2021

9.30   Έπαρση σημαίας στην πλατεία Μαρίας Δημάδη.

10.50 Πέρας προσέλευσης επισήμων στη Μητρόπολη Αγρινίου.

10.55  Άφιξη της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

11.00 Τέλεση Επίσημης Δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.

Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την ιστορικό Ανθή Παπαθανασίου.

11.30 Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο των πεσόντων στην πλατεία Μαρίας Δημάδη από την Α.Ε. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

12.00 Τελετή  Ανακήρυξης της Α.Ε.  Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου σε Επίτιμη Δημότη του Αγρινίου και επίδοση του κλειδιού της πόλης.

Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (πρώην κτίριο Τράπεζας της Ελλάδος)

Παρασκευή  11 Ιουνίου 2021

20.30 μ.μ  Πλατεία Δημοκρατίας

H Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της Ε.Ρ.Τ. θα παρουσιάσει την  οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη «Ο Βαφτιστικός» και το έργο «Επτά Ωδές από τον Ύμνο εις την Ελευθερία» του Νικολάου Μάντζαρου