Αγρίνιο: Κινηματογραφικά αριστουργήματα στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Ελληνίς» (Photos)

Αγρίνιο: Κινηματογραφικά αριστουργήματα από τις 10 έως τις 13 Αυγούστου 2023 στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Ελληνίς».

  • Πιο αναλυτικά:

Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2023

Υπόθεση Νοτόριους 1946 Notorious

Μια όμορφη γυναίκα με σπιλωμένο παρελθόν στρατολογείται από τον Αμερικανό Πράκτορα Ντέβλιν να κατασκοπεύσει σε έναν κύκλο από ναζί στο μεταπολεμικό Ρίο.

Η ηρωική αυτή πράξη φτάνει να γίνεται πολύ επικίνδυνη για τη ζωή της, αφού παντρευτεί τον πιο ευγενή από τον κύκλο των ναζί, τον Άλεξ.

Μόνο ο Ντέβλιν μπορεί να τη σώσει, αλλά για να το κάνει αυτό πρέπει να συνειδητοποιήσει τον ρόλο του στην απελπιστική κατάστασή της, να αναγνωρίσει ότι την αγαπούσε εξαρχής και να της το πει.

Σκηνοθεσία: Alfred Hitchcock

Παίζουν: Cary Grant ,Ingrid Bergman ,Claude Rains Leopoldine Konstantin, Louis Calhern, Reinhold Schunzel, Moroni Olsen

Γενική Είσοδος: 3 ευρώ


Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2023

Ρεββέκα 1940 Rebecca

Μια δειλή νεαρή Αμερικανίδα, συνοδός μιας πλούσιας κυρίας στο Μόντε Κάρλο, γνωρίζεται με τον πλούσιο αριστοκρατικό βρετανό χήρο Μαξίμ Ντε Γουίντερ, ο οποίος την ερωτεύεται και την παντρεύεται αμέσως. Την οδηγεί στη μεγαλόπρεπη εξοχική του κατοικία, στο Μάντερλι, όπου «βασιλεύει» η αυστηρή οικονόμος κυρία Ντάνβερς, πιστή στη μνήμη της πρώτης κυρίας Ντε Γουίντερ, της Ρεβέκκα. Η νέα γυναίκα αντιμετωπίζει την εχθρότητα και τις παγίδες της κας Ντάνβερς, ενώ ο άντρας της δεν θέλει να μιλάει για το παρελθόν, που μοιάζει μυστηριώδες. Θαρρείς, η Ρεβέκκα στοιχειώνει ακόμα την κατοικία.

Σκηνοθεσία: Alfred Hitchcock

Παίζουν: Joan Fontaine, Laurence Olivier, Judith Anderson George Sanders, Reginald Denny, Gladys Cooper C. Aubrey Smith, Nigel Bruce

Γενική Είσοδος: 3 ευρώ


Κυριακή, 13 Αυγούστου 2023

Διακοπές στη Ρώμη 1953 Roman Holiday

Μια νεαρή και όμορφη πριγκίπισσα αποφασίζει να σπάσει τη ρουτίνα του πρωτοκόλλου που πρέπει να τηρεί κατά γράμμα. Σε μια επίσημη επίσκεψή της στη Ρώμη, το σκάει και υπό την επήρεια του ηρεμιστικού που της έχουν χορηγήσει προκειμένου να αντέξει το σκληρό πρόγραμμα της, βρίσκεται να κοιμάται σε ένα παγκάκι.

Εκεί τη συναντά ο δημοσιογράφος Τζο Μπράντλεϊ, που μην αναγνωρίζοντας ποια είναι, της παραχωρεί το φτωχικό του δωμάτιο για να ξεκουραστεί.

Την επόμενη μέρα κι ενώ όλοι ψάχνουν την πριγκίπισσα, το ζευγάρι περνάει μια υπέροχη μέρα ξενάγησης στην αιώνια πόλη.

Σκηνοθεσία: William Wyler

Παίζουν:Audrey Hepburn, Gregory Peck, Eddie Albert Hartley Power, Margaret Rawlings

Γενική Είσοδος: 3 ευρώ