Στο Αγρίνιο εντοπίστηκε κρούσμα μηνιγγίτιδας σε βρέφος, το οποίο κρίθηκε απαραίτητο να διακομιστεί στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο
Μηνιγγίτιδα από μηνιγγιτιδόκοκκο εμφανίστηκε ξανά, αυτή τη φορά προσβάλλοντας ένα βρέφος 18 μηνών, το οποίο εισήχθη προχθές και νοσηλεύεται στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του thebest.gr το 18μηνο αγοράκι διακομίσθηκε από το Νοσοκομείο Αγρινίου λόγω της επιδείνωσης της γενικής του κατάστασης.
Στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο, διενεργήθηκε εργαστηριακός έλεγχος, ο οποίος επιβεβαίωσε πως το βρέφος πάσχει από μηνιγγίτιδα προκαλούμενη από μηνιγγιτιδόκοκκο.
Όπως αναφέρουν οι Γιατροί το βρέφος είναι σε καλή κατάσταση, του παρέχεται η απαιτούμενη αντιβίωση και παρακολουθείται στενά.
Η εξέλιξη της υγείας του, με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, φαίνεται ότι θα είναι ομαλή.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το βρέφος είναι Ρομά, μένει στα Ιωάννινα και βρέθηκε με την οικογένειά του στο Αγρίνιο, όπου εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αγρινίου.
Μετά την αρχική εξέταση, αποφασίστηκε η διακομιδή του στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Παίδων.
Διαβάστε επίσης: Ηλεία: Συνελήφθη άνδρας για διακίνηση ναρκωτικών
Πηγή: Αγρίνιο: Κρούσμα μηνιγγίτιδας σε βρέφος, διακομίστηκε στο «Καραμανδάνειο»







Σχετικά Άρθρα
ΕΛ.ΑΣ.: Σε αγροτική περιοχή της Ηλείας εντοπίστηκε οργανωμένη φυτεία κάνναβης
«Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Βεβαιώθηκαν 146 παραβάσεις στη Δυτική Ελλάδα την 60η εβδομάδα της εκστρατείας
ΕΛ.ΑΣ.: Συνελήφθη στην Πάτρα καταζητούμενο μέλος εγκληματικής οργάνωσης, σκόπευαν να τον κρύψουν στην Αιτωλοακαρνανία