Αγρίνιο: «Παρούσες» ενάντια στη δολοφονική βία οι Γυναίκες (Videos – Photos)

Σημαντική ήταν η ανταπόκριση των Γυναικών του Αγρίνιου στην εκδήλωση στην πλατεία του Γηπέδου Παναιτωλικού στη μάχη κατά της βίας απέναντι στις Γυναίκες.

  • Η εκδήλωση θα είναι σύντομη, συμπορευόμενη με τα υγειονομικά μέτρα που είναι σε ισχύ, με την ευγενική υποστήριξη του Γυμναστικού Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Παναιτωλικός.

Κατά τη διάρκεια της συμβολικής εκδήλωσης διαβάστηκαν ονόματα γυναικών που έχασαν την ζωή τους στην Ελλάδα από ανθρώπους του περιβάλλοντος τους.

Αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Η ομάδα «ΠΑΡΟΥΣΕΣ» δημιουργήθηκε με στόχο τη διοργάνωση συγκέντρωσης/δράσης για τη μνήμη των θυμάτων των γυναικοκτονιών. Θα αναγνωστούν τα ονόματα των δολοφονημένων γυναικών και όποία/ος θέλει να μιλήσει σε μικρόφωνο για 1 λεπτό.

Στην εκδήλωση  θέλουμε μαζί μας άντρες. Τους πατεράδες μας, τους αδελφούς μας, τους γιους μας, τους συζύγους/συντρόφους μας, τους φίλους μας. Αρωγούς και συμπαραστάτες. Το ζήτημα δεν είναι γυναικείο. Είναι πρωτίστως κοινωνικό».

Η συντονιστική επιτροπή αποτελείται  (αλφαβητικά) από τις: Καρακώστα Πασιούλα, Κιτσάκη Κατερίνα, Μιμμή Βανέσα, Πελέκη Κατερίνα.

Είμαστε ήδη ΠΑΡΟΥΣΕΣ».