Αγρίνιο: Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της έκθεσης «Μαγικός Ρεαλισμός» της Χρ. Σωτηροπούλου (Videos – Photos)

Στις 6:30 το απόγευμα της Κυριακής 17 Οκτωβρίου, στην Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής της Χριστίνας Σωτηροπούλου, με τίτλο «Μαγικός Ρεαλισμός», υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου.

  • Τα εγκαίνια της έκθεσης χαιρέτισαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Λάμπρος Δημητρογιάννης και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Αγρινίου κ. Μαρία Παπαγεωργίου, ενώ στην έκθεση παραβρέθηκαν σπουδαίοι άνθρωποι των Τεχνών της πόλης μας και πλήθος κόσμου.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Μαρία Παπαγεωργίου η οποία είπε: «Η κ. Σωτηροπούλου έχει καταφέρει να συνδυάσει και τις δύο ιδιότητες της, ως παιδαγωγού και ως ζωγράφου και έτσι μας μεταφέρει όλους στη μαγεία της παιδικής ηλικίας, στη μαγεία της ζωής και πόσο σημαντικό είναι να γυρνάμε στα παιδικά μας χρόνια, που από εκεί αντλούμε δυνάμεις σε πολλές δύσκολες στιγμές».

Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Λάμπρος Δημητρογιάννης τόνισε πως «η κ. Σωτηροπούλου Χριστίνα είναι και ζωγράφος εκτός από μητέρα, σύζυγος, εκπαιδευτικός και εθελόντρια. Έχει το ταλέντο, τις προσωπικές της εμπειρίες να τις μετουσιώνει σε μηνύματα θετικά για όλους».

Η ζωγράφος κ. Χριστίνα Σωτηροπούλου, αφού ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους, μίλησε για το κίνημα του «Μαγικού Ρεαλισμού» και το πώς αυτό αποτυπώνεται στα έργα της.

Η κ. Σωτηροπούλου Χριστίνα, ευχαρίστησε την κ. Μαρία Παπαγεωργίου για το βήμα που της δόθηκε να πραγματοποιήσει την έκθεση της. Αναφέρθηκε στο απόφθεγμα: «χρειάστηκε να γεράσω για να μάθω να ζωγραφίζω σαν παιδί» του Ισπανού Ζωγράφου Ζουάν Μιρό και ότι κοιτώντας τις ζωγραφιές των παιδιών καταλαβαίνουμε αμέσως, τι θέλουν να μας πουν. Στους πίνακες αναδεικνύονται η φαντασία, η δημιουργικότητα και ο αυθορμητισμός της παιδικής ηλικίας».

  •  Οι ιστοσελίδες του «Agrinio365» Media Group (AgrinioTimes.gr – Antenna-Star.gr) σας μεταφέρουν πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την Έκθεση Ζωγραφικής της Χριστίνας Σωτηροπούλου «Μαγικός Ρεαλισμός», η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 17 Οκτωβρίου 2021 στην Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου:

  • Η έκθεση η οποία θα διαρκέσει έως και τις 7 Νοεμβρίου, θα είναι επισκέψιμη από σχολεία τις ακόλουθες Παρασκευές: 22/10, 29/10 και 5/11, από 9:00 πμ-13:00 και από ΚΔΑΠ κατόπιν συνεννόησης (στο τηλέφωνο 6984758582). Κατά την επίσκεψή τους τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να αποτυπώσουν τη δική τους φαντασία σε διαμορφωμένο καμβά που θα το τοποθετήσουν στη δική τους σχολική μονάδα. Κατά την διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν διάφορες παιδαγωγικές δράσεις.

Ώρες λειτουργίας:

  • Καθημερινά, εκτός Παρασκευής 18:00-21:00
  • Σαββατοκύριακα 11:00-13:00 και 18:00-21:00