Αγρίνιο: Πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά (Videos – Photos)

Με βασικό σύνθημα: «Εργατική Πρωτομαγιά 2022 – Κάποτε αλλάζουν οι καιροί. Και οι ελπίδες των λαών ξεσπάνε…» πραγματοποιείται αυτή την ώρα η απεργιακή συγκέντρωση του Ε.Κ.Α. για την Πρωτομαγιά, στην Κεντρική Πλατεία του Αγρινίου.

  • Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Αγριίου, μεταξύ άλλων αναφέρει:

Τιμούμε τους αγώνες  της εργατικής τάξης, τις αιματηρές θυσίες χιλιάδων εργατών  στο δρόμο της απελευθέρωσης  από τα δεσμά της εκμετάλλευσης! Κρατάμε γερά το νήμα που διαπερνά  και συνδέει την Πρωτομαγιά του Σικάγο το 1886, της Θεσσαλονίκης το 1936, της Καισαριανής το 1944 και κάθε Πρωτομαγιά έως σήμερα, μέρα- σύμβολο για το δίκιο της τάξης μας. 

Σήμερα στη σκιά ενός ακόμα ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία που ματώνει τους λαούς πάνω  στους  αιματοβαμμένους  δρόμους των επιχειρηματικών κερδών, τη λυσσασμένη  επίθεση των κυβερνήσεων απέναντι στη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων και στο δικαίωμα  να οργανώνονται στα συνδικάτα  και να αγωνίζονται, να απεργούν, τα μηνύματα της εργατικής  πρωτομαγιάς αποτελούν φωτεινό φάρο για τους εργάτες όλου του κόσμου, κάνουν επίκαιρο το σύνθημα  ότι «ελπίδα είναι η πάλη των λαών».

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλ/νίας, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αιτωλ/νίας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλ/νίας, η Β’ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλ/νίας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Αιτωλ/νίας, ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αγρινίου – Θέρμου, η Εργατική Πάλη Οικοδόμων Αγρινίου, το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγρινίου και άλλοι φορείς.

  • Οι ιστοσελίδες του «Agrinio365» Media Group (Antenna-Star.gr – AgrinioTimes.gr) σας μεταφέρουν βίντεο και φωτογραφικό υλικό:

Η Ειρήνη Κωνσταντακοπούλου

Ο Σπύρος Κοτοπούλης

Ο Γιώργος Ντουντούμης