Αγρίνιο – Σ. Μερμίγκης: Τεράστια προβλήματα στην πλατφόρμα – Ταλαιπωρούνται ευπαθείς ομάδες

Όσοι επαγγελματίες υγείας εμπλεκόμαστε στη καθημερινή εμβολιαστική διαδικασία, γινόμαστε μάρτυρες πλείστων περιπτώσεων που δείχνουν το μεγαλείο του εμβολιαστικού σχεδίου, που φιλοτέχνησαν με «επαρκή», από ότι φαίνεται επαγγελματισμό και «ευθύνη», οι άριστοι αυτού του τόπου.

  • Από τα SMS που δέχονται νεκροί συμπολίτες μας εδώ και μήνες, προκειμένου να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα, μέχρι τα καφκικά μονοπάτια που μπλέκουν άλλοι συνάνθρωποί μας για κάποια λάθη των πληροφοριακών συστημάτων τους, φαίνεται ξεκάθαρα ότι η απόσταση που μας χωρίζει από την ψηφιακή εποχή που μας υπόσχονταν οι γκουρού των νέων τεχνολογιών είναι ακόμη τεράστια παρόλο τον πακτωλό δημόσιου χρήματος που γεύονται οι εκλεκτοί τους.

Το θέμα βέβαια δεν είναι οι φρούδες υποσχέσεις τους αλλά η απίστευτη ταλαιπωρία ανθρώπων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, όπου ο μη έγκαιρος εμβολιασμός τους σε αντίθεση με τους σύγχρονους Γκρούεζες τους εκθέτει σε ένα μόνιμο και διαρκή κίνδυνο για τη ζωή τους.

Συμπολίτης μας λοιπόν, γεννημένος το 1938, με πρόβλημα καρδιάς, που ανήκει στην εμβολιαστική ομάδα της τρέχουσας χρονικής περιόδου (20/1/2021), στην προσπάθεια να κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό Covid-19 στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr, αδυνατεί, αφού στην πλατφόρμα αναφέρεται ότι δεν ανήκει στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο.

Το πρόβλημα προκύπτει από τον αριθμό Α.Μ.Κ.Α., που εκδόθηκε στο παρελθόν λάθος και είναι διαφορετικός από τη χρονολογία γέννησής του.

Ο Α.Μ.Κ.Α., σύμφωνα με την ΗΔΙΚΑ δεν αλλάζει, δεν καταργείται, δεν διορθώνεται, δεν εκδίδεται νέος.

Στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr δεν υπάρχει επιλογή συμπλήρωσης ημερομηνίας γέννησης. Δεν γίνεται διασταύρωση με τα στοιχεία ΑΜΚΑ (όπως ημερομηνία γέννησης), με αποτέλεσμα να απορρίπτεται η αίτηση. Στην ιστοσελίδα υπάρχει η επιλογή “φόρμα ένστασης”, την οποία και υπέβαλε από τις 22/1, χωρίς να έχει λάβει καμία απάντηση μέχρι χθες 27/1.

Επίσης, και στη “φόρμα ένστασης” δεν υπάρχει επιλογή συμπλήρωσης της ημερομηνίας γέννησης.

Ο γιος του, που σημειωτέων είναι απολύτως γνώστης πληροφοριακών συστημάτων,(φαντάσου τι γίνεται με τον απλό κοσμάκη), μίλησε τηλεφωνικά με το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να ενημερωθεί για τις ενέργειες που πρέπει να κάνει, ώστε να γίνει ο εμβολιασμός, και τον παρέπεμψαν στο Υπουργείο ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς αυτό είναι αρμόδιο για την ιστοσελίδα και ότι είναι τεχνικό το πρόβλημα.

Τηλεφώνησαν και εκεί, όπου τον ενημέρωσαν ότι δε μπορεί να εισαχθεί πεδίο με την ημερομηνία γέννησης και οφείλει να υποβάλει φόρμα ένστασης, η οποία εξετάζεται από το Υπουργείο Υγείας.

Τηλεφώνησαν ξανά στο Υπουργείο Υγείας, χωρίς αποτέλεσμα. Έστειλαν και email, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν λάβει καμία απάντηση και καμιά οδηγία για το πώς θα γίνει ο εμβολιασμός.

Πόσοι ηλικιωμένοι και ευπαθείς, άραγε, σαν αυτόν τον άνθρωπο υπάρχουν, όπου ανήμποροι περιμένουν στωικά να έρθει η σειρά τους πριν τους προλάβει ο ιός; Ακούει κανείς από όλους αυτούς τους ενοίκους ή μάλλον τους ιδιοκτήτες του Μαξίμου ή βρίσκονται σε συνεχή mood ανεμελιάς;

Στέλιος Μερμίγκης Φαρμακοποιός Νοσοκομείου Αγρινίου