Στο Αγρίνιο Σωματεία και Ενώσεις τίμησαν νωρίς το πρωί την Εργατική Πρωτομαγιά με ομιλίες, πορεία και κατάθεση στεφάνων.
Με κεντρικό σύνθημα «1η Μάη, ημέρα πάλης και αλληλεγγύης της εργατιάς», τιμήθηκε σήμερα στο Αγρίνιο η Εργατική Πρωτομαγιά, με τη συμμετοχή Σωματείων, Φορέων και πολιτών στην Πλατεία Δημοκρατίας.
Την κινητοποίηση διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, με τη συμμετοχή συνδικαλιστικών οργάνων, μεταξύ των οποίων Σύλλογοι Συνταξιούχων, η Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και Αθλητικοί-Πολιτιστικοί Φορείς της πόλης.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς Εκπροσώπων Συλλόγων και Φορέων.
Μεταξύ αυτών, ο Πρόεδρος της Ένωσης Οικοδόμων Μιχάλης Κατσιγιάννης, ενώ ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η απαγγελία ποιήματος από την κα. Κάτια Ζαρκάδα.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, Κώστας Παπακωνσταντίνου, ο οποίος αναφέρθηκε στους ιστορικούς αγώνες του εργατικού κινήματος, αλλά και στις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.
Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με κατάληξη το Πάρκο, όπου κατατέθηκε στεφάνι στο μνημείο των καπνεργατών που δολοφονήθηκαν το 1926, τιμώντας έτσι την ιστορική μνήμη και τους αγώνες του εργατικού κινήματος στην περιοχή.
Το AgrinioTimesTV ήταν εκεί και σας μεταφέρει αποσπασματικά βίντεο και φωτογραφικό υλικό:

















Διαβάστε επίσης: Αγρίνιο: 55χρονη στο Νοσοκομείο μετά από επίθεση 68χρονου με ξύλινο στυλιάρι
Πηγή: Αγρίνιο: Σωματεία και Ενώσεις τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά







Σχετικά Άρθρα
Ελένη Κατσαρή: «Έφυγε» από τη ζωή, πενθούν η Ντίνα και η Χρύσα για την απώλεια της μητέρας τους
Αγρίνιο: Άνδρας συνελήφθη για πυρκαγιά από αμέλεια, του επιβλήθηκε και πρόστιμο
Σταύρος Γεωργίου: Ο Ιατροδικαστής εκτικά πως ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου ο Ποινικολόγος