Αγρίνιο: Συγκέντρωση διεκδίκησης από τα επτά συνεργαζόμενα συνταξιουχικά σωματεία της Αιτωλ/νίας

Την Τρίτη 14-12-2021 πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο συγκέντρωση διεκδίκησης από τα επτά συνεργαζόμενα συνταξιουχικά σωματεία του Νομού. Η συγκέντρωση έγινε μετά την απόφαση της συντονιστικής επιτροπής αγώνα των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών ομοσπονδιών για συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας την παραπάνω μέρα στις έδρες των Νομών.

  • Εκατοντάδες συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου. Μεταξύ των πανό που πλαισίωναν τη συγκέντρωση ξεχώριζε το τεράστιο πανό του σωματείου μας με σύνθημα «ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ». Τη συγκέντρωση ενίσχυσαν και δυο λεωφορεία από Ναύπακτο – Μεσολόγγι και Αμφιλοχία.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του συναδέλφου Γιώργου Δημητρουλή, Προέδρου του σωματείου μας, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου και μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Ελλάδος.

Συνέχισε με χαιρετισμό από το συνάδελφο Δημήτρη Τσούνη , πρόεδρο του συνδέσμου απόστρατων σωμάτων ασφαλείας Αγρινίου.
Ακολούθησε χαιρετισμός από το συνάδελφο Κώστα Στραβοδήμο, πρόεδρο του σωματείου συνταξιούχων Ταμείου Εμπόρων Αιτωλ/νίας και αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Εμπόρων Ελλάδος.

Στη συνέχεια χαιρετισμός από το συνάδελφο Δημήτρη Αρσένη, πρόεδρο του σωματείου συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ακαρνανίας (Αμφιλοχία).

Παρόντα στη συγκέντρωση ήταν ο σύνδεσμος συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων Αιτωλ/νίας και το σωματείο συνταξιούχων ΟΑΕΕ Μεσολογγίου και περιχώρων.

Ακολούθησε η κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση από το συνάδελφο Βασίλη Νικάκη, Γενικό Γραμματέα του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αγρινίου και περιχώρων.

Ο ομιλητές κυρίως αναφέρθηκαν στην ανάγκη να δοθεί εν όψει των γιορτών στους συνταξιούχους το δώρο Χριστουγέννων και να δοθούν, λόγω του κύματος ακρίβειας αλλά και της μεγάλης αύξησης του κόστους ζωής , αυξήσεις στις συντάξεις. Να στηριχτεί το δημόσιο σύστημα υγείας με προσλήψεις γιατρών – νοσηλευτών, δημιουργία Μ.Ε.Θ. και επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας.

Έγινε αναφορά στην κυβερνητική πολιτική που, σε πλήρη αντίθεση με τις προτάσεις μας, με το νέο προϋπολογισμό μειώνει τα κονδύλια για τα νοσοκομεία και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας κατά 279 εκατομμύρια ευρώ.

Ασκήθηκε κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της που διαλύει το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης , αφού ήδη ψήφισε νόμο που ιδιωτικοποιεί την επικουρική ασφάλιση.

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης έγινε πορεία στους δρόμους της πόλης.

«Σαν συνταξιούχοι γνωρίζουμε καλά πως ό,τι μέχρι σήμερα καταφέραμε να αποκρούσουμε, να καθυστερήσουμε αλλά και να κερδίσουμε, είναι αποτέλεσμα των αγώνων μας.

Το σωματείο μας θα συνεχίσει σταθερά στο δρόμο του αγώνα, σε συνεργασία με τα άλλα συταξιουχικά σωματεία του νομού, διεκδικώντας λύσεις στα μεγάλα μας προβλήματα», καταλήγει η ανακοίνωση.