Αγρίνιο: Συλλυπητήριες ανακοινώσεις για τον θάνατο του Θανάση Αλεξάκη

Αγρίνιο: Συλλυπητήριες ανακοινώσεις για τον θάνατο του Θανάση Αλεξάκη

  • Πιο αναλυτικά:

«Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετάμε σήμερα τον επί χρόνια εκλεγμένο Δημοτικό Σύμβουλο με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Αγρινίου Σύντροφο Θανάση Αλεξάκη.

Εξελέγη και διετέλεσε τέσσερις φορές Δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου.

Μέχρι την τελευταία στιγμή συμμετείχε σε όλες τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες της Λαϊκής Συσπείρωσης και ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της σε αυτές τις εκλογές.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αγρινίου εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στη γυναίκα του Ελένη, στα παιδιά του και στις οικογένειές τους».


«Στον άνθρωπο της αυτοδιοίκησης και των λαϊκών αγώνωνΟ σπουδαίος αγωνιστής κι αυτοδιοικητικός Θανάσης Αλεξάκης δεν είναι πια μαζί μας. Τα 82 του χρόνια είχαν τον πλούτο των λαϊκών αγώνων για μια δίκαιη κοινωνία.

Από πολύ νέος στρατεύτηκε στην Αριστερά,, στέλεχος των Λαμπράκηδων, υπήρξε Δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου για τέσσερις θητείες, πάντα μέσα απ’ τις γραμμές του ΚΚΕ και πρόεδρος του παραρτήματος Αγρινίου της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ.

Συλλυπητήρια στους δικούς του!», αναφέρει η Περιφερειακή Παράταξη «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας»


«Κι είσαι ακόμα εδώ

Ήταν φορές Θανάση, που ο «ίσκιος» σου μεγάλωνε πολύ, καθώς περπατούσες μέσα στην πόλη.

Αρκούσε μια κουβέντα σου για να μας βάλει στο νόημα και να τον πάμε παρακάτω τον αγώνα για μια ζωή δικαιότερη και καλύτερη.

Αρκούσε ένα βλέμμα σου, από κείνα τα γεμάτα αλήθεια βλέμματα που ακουμπούσες πάνω στις φτιαχτές εικόνες των τοπικών διαχειριστών της εξουσίας, για να μας βοηθήσεις να δούμε πιο ξεκάθαρα τις διαδρομές των δικών μας αγώνων για μια τοπική αυτοδιοίκηση πιο διεκδικητική, μακριά από τις πολιτικές εξαρτήσεις και τους πειθαναγκασμούς των συμφερόντων που μας ήθελαν υποτελείς των μηχανισμών τους.

Για όλα αυτά και για άλλα ακόμα περισσότερα, που έρχονται και θα έρχονται ξανά και ξανά στο υπόλοιπο της διαδρομής μας, σού είμαστε βαθιά υπόχρεοι.

Υπόσχεση και καθήκον μας να φανούμε αντάξιοι αυτής της οφειλής.

Σεβασμός τώρα… και σιωπή.

Οι ρήτορες πολύ μιλήσανε», επισημαίνει η Δημοτική Παράταξη «Ανυπότακτο Αγρίνιο – Λαϊκή Συνέλευση».


«Θλίψη γεμίζει την τοπική κοινωνία του Αγρινίου η απώλεια του Θανάση Αλεξάκη.

Είχα την τύχη να τον γνωρίσω στις κοινές προσπάθειες που κάναμε πριν αρκετά χρόνια για την στήριξη των επαγγελματικών μας κλάδων αλλά και απο την συμμετοχή του για πολλά χρόνια στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου.

Έντιμος, ανιδιοτελής και συνεπής στις ιδέες του για τις οποίες αγωνίστηκε, δίδαξε ήθος και αγάπη για την πόλη του.

Η συνολική του στάση και συμπεριφορά τον είχε καταστήσει ιδιαίτερα αγαπητό μεταξύ των συμπολιτών του και είχε την εκτίμηση και τον σεβασμό όλων!!!

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του!!!», επισημαίνει ο πρώην Πρόεδρος του Ε.Σ. Αγρινίου και Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων ΒορειοΔυτικής Ελλάδας και Νήσων κ. Σωκράτης Κωστίκογλου.


«Φτωχότερο το Αγρίνιο με τον θάνατο του Θανάση Αλεξάκη

Απώλεια μεγάλη και δυσαναπλήρωτη για την πόλη μας ο θάνατος του Θανάση Αλεξάκη.

Ο Θανάσης Αλεξάκης υπερασπίστηκε με πάθος και συνέπεια τις ιδέες του και ταύτισε τη ζωή του με το ΚΚΕ.

Αγνός αγωνιστής για τη δημοκρατία και τη κοινωνική δικαιοσύνη φυλακίστηκε και εξορίστηκε για τις ιδέες και τους αγώνες του.
Δεν έπαψε ποτέ να παλεύει για να βρουν λύση τα πραγματικά προβλήματα του λαού και τίμησε με τη σθεναρή παρουσία του και το ήθος του το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου όπου εκλέχθηκε 4 φορές.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του», αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Συμμαχία Πολιτών», Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος.


«Έφυγε από τη ζωή ο Θανάσης Αλεξάκης, ένας γνήσιος αγωνιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη Δημοκρατία, την κοινωνική και ταξική δικαιοσύνη.

Ο Θανάσης Αλεξάκης υπήρξε μέλος του πρώτου Κεντρικού Συμβουλίου ης Κ.Ν.Ε. που ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια της δικτατορίας. Συμμετείχε σε όλους τους κοινωνικούς, πολιτικούς και ταξικούς αγώνες για την Δημοκρατία, τα ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα.

Συμμετείχε ενεργά στους πολιτικούς αγώνες μέσα από τις τάξεις της Νεολαίας Λαμπράκη και της ΕΔΑ αρχικά και στη συνέχεια του Κ.Κ.Ε. Για τους αγώνες του αυτούς συλλαμβάνεται από την Χούντα των Συνταγματαρχών του Απριλίου 1967, φυλακίζεται και εξορίζεται στην Γυάρο, Ωρωπό, Λέρο, Παρθένι.

Μετά την επιστροφή στο Αγρίνιο συνεχίζει τους πολιτικούς του αγώνες, εκλέγεται Πρόεδρος του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Αγρινίου-Αμφιλοχίας . Ως μέλος και στέλεχος του Κ.Κ.Ε. υπηρετεί με πάθος, συνέπεια και στάση ζωής της ιδέες του, γεγονός που τον καταξιώνει στο σύνολο της αγρινιώτικης κοινωνίας ως έντιμο αγωνιστή και άνθρωπο.

Παράλληλα ως πολίτης που πιστεύει βαθιά στην αξία και τη σημασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συμμετέχει ενεργά στις διαδικασίες και εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος για τέσσερις θητείες.

Από τη θέση αυτή υπηρετεί με πάθος, έντιμο λόγο και δομημένη σκέψη τα συμφέροντα της πόλης, γεγονός που τον κάνει αποδεκτό από το σύνολο των πολιτών.

Η Παράταξή «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» με Επικεφαλής τον Σταύρο Καμμένο εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του».


Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Αιτ/νίας, κ. Νικολέτας Βασίλειος εξέδωσε την παρακάτω συλλυπητήρια ανακοίνωση μετά τη γνωστοποίηση του θανάτου του κ. Θανάση Αλεξάκη:

«Με θλίψη αποχαιρετάμε έναν φίλο, έναν σπουδαίο αγωνιστή, έναν μαχητή των δικαιωμάτων του ελεύθερου ανθρώπου. Υπήρξε έντιμος και δραστήριος πολίτης  στην πόλη του Αγρινίου, πίστεψε στην σημασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος για τέσσερις θητείες. Πάλεψε με τα πιστεύω του και την ιδεολογία του για μια δίκαιη κοινωνία.

Στην Ομοσπονδία μας διετέλεσε πρόεδρος την περίοδο 1993-1996.Αγωνίσθηκε με σθένος και ήθος για την στήριξη των επαγγελματικών μας κλάδων. Σταθερός στις αξίες του, αγαπητός στους συναδέλφους του και πάντα πρόθυμος για την εξέλιξη της ομοσπονδίας. Οι απόψεις και οι ιδέες του θα μείνουν στη μνήμη μας.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του»