Στο Αγρίνιο το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ενCINEσθηση» του Νεανικού Πλάνου

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Νεανικού Πλάνου «ενCINEσθηση 2023» επισκέπτεται το Αγρίνιο με την υποστήριξη του Δήμου Αγρινίου.

Πιο αναλυτικά τα όσα αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση: 

Το πρόγραμμα, που τελεί υπό την αιγίδα και τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, επισκέπτεται το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Αγρινίου από 2 έως 6 Οκτωβρίου, με δράσεις που συνδυάζουν την ψυχαγωγία με την κινηματογραφική παιδεία, με άξονα την συμπερίληψη.

Στόχος αυτών των δράσεων είναι τα παιδιά και οι νέοι να κατανοούν βαθύτερα την έννοια της ενσυναίσθησης και να την καλλιεργούν ώστε να είναι σε θέση να ταυτίζονται συναισθηματικά με την ψυχική κατάσταση των άλλων και επομένως να κατανοούν τη συμπεριφορά και τα κίνητρά τους.

Οι εκπαιδευτικές κινηματογραφικές δράσεις στο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Αγρινίου περιλαμβάνουν:

α) Ένα συμπεριληπτικό κινηματογραφικό εργαστήριο δημιουργίας μικρού μήκους ταινίας ντοκιμαντέρ από μαθητές και μαθήτριες του σχολείου, σε συνεργασία και υπό την καθοδήγηση της κινηματογραφίστριας Διονυσίας Κοπανά.

β) Δύο προβολές ταινιών από τη μοναδική του είδους της στην Ελλάδα Παιδική και Νεανική Ταινιοθήκη του Νεανικού Πλάνου neanikoplano.gr/allmovies/

Εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε για τις δράσεις του εκπαιδευτικού προγράμματος «ενCINEσθηση» τη σχολική χρονιά 2022-2023: neanikoplano.gr/encinaisthisi-2022/ , για τις δράσεις του Νεανικού Πλάνου: https://www.neanikoplano.gr/ και του Φεστιβάλ Ολυμπίας: https://olympiafestival.gr/ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και σε όλη την χώρα.

Δείτε την αφίσα: