Αγρίνιο: Υποδειγματική Θεία Λειτουργία για το 6ο Γενικό Λύκειο (Video)

Υποδειγματική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνό για το 6ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Ναό Νέου Αγίου Χριστοφόρου.

  • Η υποδειγματική λειτουργία ήταν ένα μάθημα με σεμιναριακή δομή για το τι συμβολίζει κάθε μέρος του τελετουργικού που παρακολουθούμε στην εκκλησία.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνός ουσιαστικά εξηγούσε με επιστημονικό και σεμιναριακό τρόπο τη σύνδεση του τελετουργικού που υπάρχει με τη θρησκεία, την ιστορία. Αυτό που έμεινε ήταν ότι η θρησκεία δεν πρέπει να είναι μόνο συναίσθημα αλλά και γνώση που υπακούει σε συγκεκριμένη δομή.

Στο τέλος της Υποδειγματικής Θείας Λειτουργίας ο Διευθυντής του Σχολείου Ηλίας Υφαντής ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιότατο, την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, τον π. Χριστόφορος Χρόνης όπως επίσης και την προηγούμενη Διευθύντρια του Σχολείου Ειρήνη Λαγού, τον Υποδιευθυντή Σπύρο Στίγκα καθώς και τον καθηγητή Θεολογίας κο. Δημήτρη Γαρεφαλάκη.

Ακολουθεί βίντεο με όλη την υποδειγματική Λειτουργία που βιντεοσκόπησε ο Γραμματέας του Σχολείου κος. Νίκος Βιλαέτης, τον οποίο και ευχαριστούν θερμά: