Λουσμένη από τα ρηχά, καταγάλανα νερά της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου, η «Μικρή Βενετία» της Ελλάδας είναι μια νησίδα γης στον νομό Αιτωλοακαρνανίας που περιβάλλεται από νερά δημιουργώντας εκπληκτικές εικόνες για τον επισκέπτη.
Η «Μικρή Βενετία» της Ελλάδας ακούει στο όνομα Αιτωλικό. Ένας προορισμός-στολίδι καταμεσής της λιμνοθάλασσας Αιτωλικού – Μεσολογγίου. Η πόλη του Αιτωλικού είναι ανεπτυγμένη σ’ ένα μικρό νησάκι ριζωμένο στο νερό. Συνδέεται ανατολικά και δυτικά με την ξηρά με δύο πέτρινα τοξοτά γεφύρια αρχικού μήκους περίπου 300 μέτρων το καθένα.
Τα δύο πέτρινα γεφύρια που ενώνουν το νησί του Αιτωλικού με την στεριά και εξασφαλίζουν την πρόσβαση οχημάτων και πεζών είναι κατασκευασμένα την περίοδο 1882-1885.
Το Αιτωλικό, είναι δημοτική ενότητα του δήμου Μεσολογγίου, με πληθυσμό 5.349 κατοίκους, δέκα χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μεσολογγίου.
n.p. production







Σχετικά Άρθρα
Κική Τσιρώνη: «Ο Χριστόφορος έφυγε χωρίς να το επιθυμεί, θα ζει μέσα από την απόφασή μας για δωρεά οργάνων»
Ο Καιρός (27/01): Έντονη συννεφιά και διαστήματα ηλιοφάνειας στο Αγρίνιο, έως 15 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Χριστόφορος Τσιρώνης: «Έσβησε» μετά από τροχαίο ο 40χρονος Αγρινιώτης μάγειρας, δώρισαν τα όργανά του