Αιτωλοακαρνανία: Οι συμβουλές των λογιστών για την αποφυγή εξαπάτησης

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Λογιστών – Φοροτεχνικών Επαγγελματιών Αιτωλοακαρνανίας, Αναστάσιος Προβίδας και Αθανάσιος Ρηγογιάννης σχετικά με τα φαινόμενα εξαπάτησης πολιτών αλλά και τον τρόπο αντιμετώπισής τους.

Πιο αναλυτικά:

«Επανερχόμαστε σε ένα θέμα για το οποίο έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στο παρελθόν με σχετικά δελτία τύπου, το οποίο δυστυχώς συνεχίζει να απασχολεί έντονα τους πολίτες.

Καθημερινά ακούμε από πελάτες περιπτώσεις όπου διάφοροι επιτήδειοι προσποιούμενοι τους λογιστές και με πρόφαση την είσπραξη διαφόρων επιδομάτων ή επιστροφών φόρου, ζητούν την αποκάλυψη κωδικών ή άλλων ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

Στην προσπάθεια μας να προστατέψουμε τους φορολογούμενους από τέτοιου είδους απάτες, ενημερώνουμε τα εξής:

Ο λογιστής δε θα σας καλέσει στο τηλέφωνο ούτε θα βάλει κάποιον τρίτο για να ζητήσει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως π.χ. κωδικούς taxis.

Σε καμία εργασία του ο λογιστής δε χρειάζεται τους κωδικούς πρόσβασης στους τραπεζικούς λογαριασμούς (e-banking).

Όταν λαμβάνεται e-mail από τον λογιστή σας με το οποίο σας ζητά προσωπικά στοιχεία επιβεβαιώστε ότι η διεύθυνση του e-mail ανήκει στον λογιστή σας.

-Το πρώτο που πρέπει να κάνει κάποιος όταν αντιληφθεί ότι, είτε έγινε προσπάθεια απάτης είτε έπεσε θύμα απάτης, να ενημερώνει άμεσα τις αστυνομικές αρχές και ειδικά την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος».