Αλίμονο στον Δήμαρχο και χαιρετίσματα στην εξουσία

«Είναι αδιανόητο αυτό που έγινε με το Δήμαρχο Μεσολογγίου χθες και προχθές. Μα καλά; Πώς τόλμησε να κλείσει τα σχολεία; Δεν γνώριζε ότι δεν ήταν στην αρμοδιότητά του;» Αυτή ήταν η αντίδραση της διοίκησης του υπουργείου Παιδείας πάνω κάτω, και όχι μόνο σε κεντρικό επίπεδο, αλλά, δυστυχώς κατά την εκτίμησή μου, και σε τοπικό επίπεδο.

  • του Λ. Τηλιγάδα

Και τα σχολεία άνοιξαν, αποδεικνύοντας το «ρηθέν υπό του νομοθέτου» ότι ο Δήμαρχος καμία εξουσία δεν έχει πάνω στα σχολεία της πόλης του.

Κι ακολουθεί το χθεσινό ρεπορτάζ της Μεσολογγίτικης «Αιχμής», που δεν διαψεύδεται:

«Σήμερα Τρίτη η συμμετοχή των μαθητών στα σχολεία της πόλης του Μεσολογγίου μόλις που έφθασε στο 15% και στο Αιτωλικό στο… 3%. Ενδεικτικά στο 2ο δημοτικό σχολείο Μεσολογγίου από τους 193 μαθητές πήγαν στα μαθήματά τους οι 50. Στο 4ο δημοτικό από τους 163 πήγαν οι 14, στο 5ο δημοτικό από τα 75 παιδιά πήγαν τα 3 και στο 6ο δημοτικό δεν πήγε κανένα παιδί για μάθημα.

Σε ότι αφορά στο Αιτωλικό στο 1ο δημοτικό σχολείο πήγαν για μάθημα 5 από τα 123 παιδιά, στο 2ο δημοτικό πήγαν 6 από τα 74 και στο 3ο δεν πήγε κανένα από τα 111 παιδιά.

Παράλληλα ασθενούν 18 εκπαιδευτικοί που φυσικά βρίσκονται σε καραντίνα, ενώ απουσιάζουν και 6 σχολικές καθαρίστριες που επίσης είναι θετικές στον κορωνοϊό. Ο Δήμος προσπαθεί να βρει άλλες καθαρίστριες για να αντικαταστήσουν τις ασθενείς».

Όταν η κεντρική διοίκηση καταλάβει ότι οι τοπικές κοινωνίες και η αυτοδιοίκηση τους δεν είναι ντοματοπολτός ανάλατος, έτοιμος να μπει ως καρίκευμα στις αποφάσεις τις, αλλά έχει ουσιαστικό λόγο και κυρίως ευθύνη, για την εφαρμογή των πολιτικών που επιλέγονται κεντρικά, αλλά και όσων επιβάλλονται να γίνουν τοπικά, ίσως τότε (και μόνο τότε) αυτή η χώρα να δει «άσπρη μέρα».

  • Μέχρι τότε: «χαιρετίσματα στην εξουσία», που λέει κι ο Παπακωσταντίνου και κάτω τα χέρια από τον κάθε Δήμαρχο που αποφασίζει έξω από το πλαίσιο των αρμοδιοτήτων, να επιλέξει την προστασία της ζωής των συνδημοτών του.
  • Άλλωστε ΑΥΤΟΝ θα συναντήσουν την επόμενη στιγμή στη γειτονιά τους…. και θα του φερθούν αναλόγως.

«Αgrinio 365» Media Group | Antenna-Star.gr – AgrinioTimes.gr