Συνεχής η υποστήριξη του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας δράσεων εξωστρέφειας με σκοπό την προβολή και ανάδειξη της περιοχής μας ως προορισμού Φυσιολατρικού και Εναλλακτικού τουρισμού.
- Άλλη μια δράση προβολής και εξωστρέφειας του Νομού Αιτωλοακαρνανίας έλαβε χώρα το προηγούμενο διάστημα με την υποστήριξη και τη συμβουλευτική καθοδήγηση του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας και των συνεργατών του στην «Αιτωλική Φιλοξενία» και στο «creative@hubs», κατά τη διάρκεια γυρισμάτων ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με σκοπό την προβολή και ανάδειξη της περιοχής μας ως προορισμού Φυσιολατρικού και Εναλλακτικού τουρισμού.
Τον παραγωγό, σεναριογράφο και σκηνοθέτη ταινιών μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ Andrea Rovetta, συνόδευσαν επί δύο εβδομάδες ο διευθυντής των «creative@hubs», Βασίλης Αρτίκος και ο διαχειριστής του προγράμματος «Αιτωλική Φιλοξενία» Γιώργος Αποστολάκος.
Ο δημιουργός ενημερώθηκε αφενός μεν για την ένταξη της ευρύτερης περιοχής στο καθεστώς προστασίας της σύμβασης Ramsar καθώς επίσης και στο δίκτυο Natura 2000 ως Ειδική Ζώνη Διατήρησης και ως Τόπος Κοινοτικής Σημασίας στον οποίο η φύση και η παραγωγική δραστηριότητα συνυπάρχουν εδώ και χιλιάδες χρόνια, αφετέρου δε για το ιστορικό και πολιτιστικό υπόβαθρο του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ώστε να το λάβει υπ’ όψιν του στο σχεδιασμό των εικονοληψιών με σκοπό την προβολή και ανάδειξη της περιοχής μας.
Τα γυρίσματα έλαβαν χώρα σε ιστορικούς και μουσειακούς χώρους καθώς και σε μέρη ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, ενώ το σενάριο βασίζεται σε μικρές προσωπικές ιστορίες επαγγελματιών του τόπου μας.
O Andrea Rovetta γεννήθηκε στη Brescia, το 1971. Έχει σκηνοθετήσει πέντε ταινίες μικρού μήκους με ποιο σημαντική την «L’ amore e un giogo» το 2009, όπου είχε προταθεί για το βραβείο καλλίτερης ταινίας μικρού μήκους. Επιπροσθέτως, έχει σκηνοθετήσει και γράψει το σενάριο για έξι ντοκιμαντέρ, το τελευταίο δε που τιτλοφορείται Gente di Sfakia (2020) προβλήθηκε από τη Rai 3 και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές. Τέλος, έχει σκηνοθετήσει και γράψει το σενάριο για 17 τηλεοπτικές παραγωγές από το 2010 μέχρι σήμερα, που έχουν προβληθεί από τη Rai όπως επίσης και συνδρομητικά Ιταλικά αλλά και Ευρωπαϊκά τηλεοπτικά δίκτυα.
Οφείλουμε θερμές ευχαριστίες στους:
Αγγελική Συρροκώστα και Γιώργο Σωτηρακόπουλο, πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου για τα γυρίσματα στον Κήπο των Ηρώων και στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης.
Δημήτρη Αθανασίου για τη συμμετοχή του στη διαδικασία των γυρισμάτων.
Αδελφούς Σάκη και Άρη Ματζουράτο για τα γυρίσματα στο Ιβάρι της Κλείσοβας.
Νίκο Κορδόση και Δέσποινα Κανελλή για τα γυρίσματα στο Μουσείο Άλατος.
Κώστα Κοντό για τα γυρίσματα στις Αλυκές Τουρλίδας.
Παντελή Τρικενέ για τα γυρίσματα στην ποτοποιΐα Τρικενέ.
Γιώργο Καρκανιά για τη μετάβαση στον Άγιο Σώστη.
Κωνσταντίνα Καρτέρη, εκπρόσωπο της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας πολιτισμού και περιβάλλοντος, «ΦΑΟΣ» που παρουσίασε το Project: «Διάδοση της παραδοσιακής αλιευτικής τεχνικής στο Αιτωλικό με Σταφνοκάρι ως πολιτιστική-ψυχαγωγική (τουριστική) δραστηριότητα, ενταγμένη στο εθνικό ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομίας της UNESCO.
Απόστολο Μπλίκα για τα γυρίσματα στο Αιτωλικό που αφορούσαν στις παραγαδίστρες και την εν γένει παρουσία του.
Νίκο Πλακίδα, Παναγιώτη Καραβιά και τον «Ναυαγό», Γιώργο Καλέτζο για τα γυρίσματα στο Διόνι (Τσιμάρι).
Χρήστο Χατζή, εκπρόσωπο του ορειβατικού συλλόγου Αγρινίου, για τα γυρίσματα στα Ελληνικά και στον Αράκυνθο.
Σχετικά Άρθρα
Αγρίνιο: Ο νεαρός Άκης Καραχρήστος έχασε τη ζωή του στον Κόμβο Μεγάλης Χώρας
Τραγωδία στο Αγρίνιο: Κλινικά νεκρή η 17χρονη, αδερφή του 21χρονου που σκοτώθηκε στο τροχαίο
Αγρίνιο: Συνελήφθη ο 37χρονος για το θανατηφόρο τροχαίο στον Κόμβο της Μεγάλης Χώρας