Αμφιλοχία: Με αυστηρά μέτρα τελούνται οι κηδείες (Photos)

Σε κατάσταση «συναγερμού» βρίσκεται η Αμφιλοχία που εδώ και μέρες έχει ενταχθεί στις «κόκκινες» περιοχές και με αυστηρά μέτρα τελούνται οι κηδείες στην περιοχή, υπό τον φόβο διασποράς του κορωνοϊού.

  • Συγκλονίζουν οι εικόνες που απέστειλε αναγνώστης του karvasaras.gr από κηδεία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αμφιλοχίας, θανόντα που νόσησε από κορωνοϊό. Όπως φαίνεται, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά της διασποράς του ιού, με ελάχιστους στενούς συγγενείς να παρίστανται και τους ανθρώπους του γραφείου τελετών να είναι καλυμμένοι απ’ την κορφή ως τα νύχια, φορώντας στολή, μάσκα και γάντια ώστε να μην έρθουν απευθείας σε επαφή με το φέρετρο.

Πρόκειται για μία περίοδο που θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη του κόσμου, καθώς έχει επηρεάσει όλους τους τομείς της ζωής, ακόμη και τον θάνατο.

Άλλωστε, πόσοι άνθρωποι, συγγενείς και φίλοι, έχουν στερηθεί την παρουσία τους στο τελευταίο αντίο δικών τους ανθρώπων, λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Ευχή όλων, το συντομότερο δυνατόν, με την ευλαβική εφαρμογή των μέτρων προστασίας και την ολοκλήρωση των εμβολιασμών, η πανδημία να αποτελέσει παρελθόν και να επιστρέψει η κανονικότητα.

karvasaras.gr