Αμβρακικός: Με drones και εθελοντές συνεχίζονται οι έρευνες για τον 29χρονο

Χθες είχε γίνει γνωστό ότι παρά το γεγονός ότι δεν είχε βρεθεί ακόμα ίχνος του 29χρονου Τάσου Κόπανου που εξαφανίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 26 Αυγούστου στη θαλάσσια περιοχή του Αμβρακικού στο Μενίδι του Δήμου Αμφιλοχίας, όταν έπεσε στο νερό κατά τη διάρκεια της ξαφνικής κακοκαιρίας που ξέσπασε στο σημείο, συνεχίζονταν οι έρευνες από Λιμενικό και εθελοντές που δεν το έβαζαν κάτω, προκειμένου να βρεθεί ο νεαρός.

  • Τελικά με τη δύση του ηλίου την Δευτέρα 30 Αυγούστου και ενώ συμπληρώθηκαν 96 ώρες ερευνών για την ανεύρεση του 29χρονου, δόθηκε η σχετική εντολή στο Λιμεναρχείο Πρέβεζας για παύση των αναζητήσεων.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το πρωτόκολλο οι έρευνες του Λιμενικού για ανάλογες περιπτώσεις διαρκούν 72 ώρες και δόθηκε παράταση των ερευνών για ένα ακόμη 24ωρο.

Δυστυχώς παρά το «χτένισμα» του Αμβρακικού, η ανεύρεση του νεαρού άνδρα δεν κατέστη δυνατή ακόμη και έτσι παρατείνεται η αγωνία των οικείων του, οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες απηύθυναν έκκληση να μη σταματήσουν οι έρευνες μέχρι να βρεθεί ο Τάσος Κόπανος.

Παρά την ολοκλήρωση των ερευνών από πλευράς του Λιμενικού, κάποιοι εθελοντές ψαράδες συνεχίζουν τις έρευνες, ενώ ιδιώτες με drone από την Αθήνα εξέφρασαν την επιθυμία να συνδράμουν και θα βρίσκονται σήμερα στην περιοχή για να βοηθήσουν εθελοντικά στις αναζητήσεις από αέρος.

karvasaras.gr