Ο Αμβρακικός Κόλπος κάνει το γύρο του… διαδικτύου καθώς τις τελευταίες ημέρες μια μητέρα δελφίνα δεν έφυγε στιγμή από το νεκρό μωρό της, όπως αναφέρει ο Γιάννης Γιόβανος.
Όπως περιγράφει ο ίδιος ο κος. Γιόβανος: «Κάποιες μας αγγίζουν βαθιά…
Η μητέρα προσπαθούσε ξανά και ξανά να το κρατήσει στην επιφάνεια, σαν να μην μπορούσε να το αποχαιρετήσει.
Ενημερώσαμε άμεσα την ΑΡΙΩΝ – Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών και, με τη δική τους καθοδήγηση, προσπαθήσαμε να πλησιάσουμε ώστε να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος.
Όμως η μητέρα στεκόταν συνεχώς δίπλα του, προστατευτική και συγκλονιστική μέσα στον πόνο της.
Δεν μας άφηνε να το πάρουμε…
Και τότε καταλάβαμε πως κάποιες στιγμές δεν χρειάζονται παρέμβαση.
Μόνο σεβασμό»
Το περιστατικό αποτελεί ακόμη μία υπενθύμιση της μοναδικής οικολογικής αξίας του Αμβρακικού Κόλπου, και το σημαντικότερο, της ανάγκης προστασίας της θαλάσσιας ζωής και των οικοσυστημάτων της περιοχής.
Διαβάστε επίσης: Μεσολόγγι: Υποδοχή Ιερών Λειψάνων Αιτωλοακαρνάνων Αγίων από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δαμασκηνό
Πηγή: AgrinioTimes.gr







Σχετικά Άρθρα
Αφροδίτη Γιαννοπούλου: Άφησε την τελευταία της πνοή η 70χρονη, πένθος στη Ναύπακτο
Πανεπιστημιακά Τμήματα στο Αγρίνιο: Μόνο η Πανσπουδαστική συμμετέχει στις Φοιτητικές Εκλογές, μεγάλη η συμμετοχή
6ο City Trail Agrinio: Η μητέρα της αδικοχαμένης Χαριτίνης Καραχρήστου σήκωσε ψηλά στον ουρανό το βραβείο!