Η Ανάληψη Τριχωνίδας εντάχθηκε στο Εθνικό Πρόγραμμα Δράσεων της Επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021» με διήμερες εκδηλώσεις στις 24 & 25 Ιουλίου υπό την ΑΙΓΙΔΑ του «ΕΛΛΑΔΑ 2021».
- Η Δερβέκιστα ήταν το μέρος όπου ο Αρχιστράτηγος Γεώργιος Καραϊσκάκης την περίοδο της Επανάστασης του 1821 έστησε το Στρατόπεδό του με κύριο στόχο την ενίσχυση των Πολιορκημένων του Μεσολογγίου. Μάλιστα με ορμητήριο την Δερβέκιστα ο Γ. Καραϊσκάκης εξόρμησε ενάντια των Τούρκων που βρίσκοταν στο Παληόκαστρο Πετροχωρίου και κατάφερε να τους αποκρούσει και να ελευθερώσει έτσι το Απόκουρο.
Σε συνάντηση των διοργανωτών του Πολιτιστικού Συλλόγου ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΟΡΕΙΝΗΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ με το Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Κώστα Λύρο οριστικοποιήθηκε η συμμετοχή του Δημάρχου στις επετειακές εκδηλώσεις.
Ανταμώνουμε στην Ανάληψη στις 24 & 25 Ιουλίου 2021 για να ξαναγράψουμε Ιστορία.









Σχετικά Άρθρα
Κηποθέατρο Αγρινίου: Κώστας Χατζής, Δανιέλα Χατζή και Μάκης Ψαραδέλλης χάρισαν στιγμές συγκίνησης και νοσταλγίας
Δήμος Αγρινίου: Εκδήλωση για την Ιστορική Επέτειο της 11ης Ιουνίου 1821, ημέρα απελευθέρωσης της πόλης
Κηποθέατρο Αγρινίου: Βραδιά… αποκαλύψεων από τη μορφή του χώρου, το πρόγραμμα ως και το νέο λογότυπο!