Άνοιγμα εμπορικών κέντρων: Παράθυρο για επαναλειτουργία στις 12 Απριλίου

Το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων από τη Δευτέρα 12 Απριλίου, μαζί και με τα Λύκεια, εξετάζει η κυβέρνηση. «Είμαστε στις τελευταίες 3-4 εβδομάδες της πανδημίας. Τον Απρίλιο τα μαγαζιά θα λειτουργούν, όπως λειτουργούν». σημειώνει ο κ. Γεωργιάδης.

  • «Το αίτημά μας από την προηγούμενη εβδομάδα ήταν να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα, διότι τα περισσότερα έχουν αγοράσει μηχανήματα ιονισμού αέρα και αν η Επιτροπή το επιτρέψει, τη Δευτέρα μπορεί να ανοίξουν», δήλωσε χτες ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το υπουργείο Ανάπτυξης κάθε φορά που συνεδριάζει η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων καταθέτει αίτημα για το άνοιγμα των καταστημάτων.

Μάλιστα, διεμήνυσε πως όλο τον Απρίλιο τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με SMS στο 13032 και τα ραντεβού, είτε με τη μέθοδο του click away είτε με το click in shop.

Όπως και να έχει οι ειδικοί θα εξετάσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα ετοιμάσουν την εισήγησή τους προς την κυβέρνηση, ενώ οι ενδεχόμενες αποφάσεις θα ανακοινωθούν από τον Νίκο Χαρδαλιά την Παρασκευή.

Τι προβλέπεται σήμερα για τη λειτουργία των εμπορικών κέντρων

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ)που δημοσιεύθηκε το Σάββατο (03/04) προβλέπει, μεταξύ άλλων, και την επαναλειτουργία των εμπορικών κέντρων (malls) ακόμα και στις «κόκκινες» περιοχές.

Ειδικότερα, για τις περιοχές της χώρας που εντάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, εμπορικά κέντρα, εκπτωτικά καταστήματα (outlets) και τα shops in a shop λειτουργούν πλέον μόνο με το σύστημα του click away.

Φυσικά στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η Αττική, δεν λειτουργούν.
Πάντως, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης εξήρε τον υποδειγματικό τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το λιανεμπόριο, κάτι που έχουν διαπιστώσει οι ειδικοί, με αποτέλεσμα να μην αποκλείεται εντελώς και το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων.


sputniknews.gr