Μια ολόδροση σαλάτα με τις τελευταίες ανοιξιάτικες φράουλες-που είναι και οι νοστιμότερες-για να συνοδεύσεις ιδανικά ένα ψητό φιλέτο κοτόπουλο ή να την γευτείς σαν κυρίως πιάτο γεμάτο βιταμίνες σε ένα ανάλαφρο γεύμα.
Υλικά
-
- 2 πορτοκάλια
- 150γρ. φράουλες
- 150γρ. ανθότυρο σπασμένο σε μπουκιές
- 4-5 κλωναράκια φρέσκο δυόσμο
Για τη σώς
- 1 κουτ. σούπας λευκό βαλσαμικό
- χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Ετοιμάζετε πρώτα τα φρούτα: Κόβετε τις φράουλες στη μέση ή στα 4 αν είναι μεγάλες. Στη συνέχεια καθαρίζετε το πορτοκάλι και το φιλετάρετε. Ρίχνετε τα φρούτα σε ένα μεγάλο μπολ.
Χτυπάτε όλα μαζί τα υλικά της σως και τη ρίχνετε στο μπολ με τα φρούτα.
Σε μια πιατέλα, στρώνετε τις φράουλες, το πορτοκάλι και το ανθότυρο. Πασπαλίζετε με τα φυλλαράκια του δυόσμου και προσθέτετε λίγη παραπάνω σως με ένα κουταλάκι.
olivemagazine.gr
Σχετικά Άρθρα
«Άγιος Έρωτας»: Ο Πατέρας Νικόλαος έμαθε για την εγκυμοσύνη της Χλόης
«VIΠ – Καλά Γεράματα»: Οι ένοικοι του «Buona Mattina» διαγωνίζονται για ένα διαφημιστικό!
«Grand Hotel»: Χαραλάμπης και Θεώνη συνειδητοποιούν το τέλος του έρωτά τους