Η «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας» στον Αστακό (Photos)

Την Τρίτη, 8 Αυγούστου 2023, σε κλίμα αποτροπιασμού και φρίκης εξ’ αιτίας της δολοφονίας του νέου και του τραυματισμού πολλών άλλων απ’ τους Κροάτες φασίστες-χούλιγκανς στη Νέα Φιλαδέλφεια, συνεδρίασε στο Αστακό πολυπληθές κλιμάκιο μελών και υποψηφίων της Περιφερειακής Παράταξης «Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας», παρόντος του Περιφερειακού Συμβούλου και Επικεφαλής της παράταξης Βασίλη Χατζηλάμπρου και του επίσης Περιφερειακού Συμβούλου Κώστα Κούστα.

  • Στη Συνεδρίαση τονίστηκε ότι το ανοχύρωτο της χώρας είναι κραυγαλέο, πρωτοφανές και ασυγχώρητο. Οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν άμεσα σε κεντρικό-κυβερνητικό πολιτικό επίπεδο και άμεσα να ληφθούν μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών και της χώρας. Υπάρχουν όμως και Περιφερειακές –διοικητικές ευθύνες, καθώς οι Κροάτες φασίστες –χούλιγκανς, για να φτάσουν στην Αθήνα, διέσχισαν και Αιτωλοακαρνανία-Αχαΐα.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν θέματα εν όψει των προσεχών Περιφερειακών εκλογών στις 8 Οκτώβρη 2023 και θέματα σχετικά με την περιοχή, όπως η τοπική οικονομία, Π.Ο.Α.Υ. (Περιοχές Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών), οι πρόσφατες πυρκαγιές.

Υπήρξε συνάντηση με το Δήμαρχο Ξηρομέρου κο Γιάννη Τριανταφυλλάκη, ο οποίος εξήρε τη συμβολή της παράταξης στους Αγώνες των κατοίκων για την αντιμετώπιση προβλημάτων της περιοχής Ξηρομέρου.

Στο τέλος της ημέρας το κλιμάκιο της Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας παρευρέθηκε στην παρουσίαση του συγγραφικού έργου του Αστακιώτη συγγραφέα της Αριστεράς Γιώργου Αλεξάτου υπό την Αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου, που παρουσίασαν οι:

Αργυρώ Μπεκατώρου, χημικός-καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πάτρας –μέλος της Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας

Κώστας Καρούσος, Πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών

Δημήτρης Στρατούλης π. Υπουργός.

Και ο ίδιος ο συγγραφέας Γιώργος Αλεξάτος