«Ανυπότακτο Αγρίνιο»: Παρουσίαση ψηφοδελτίου και θέσεων μέσω συνέντευξης τύπου (Photos)

Το «Ανυπότακτο Αγρίνιο» παρουσίασε τις βασικές κατευθύνσεις της πολιτικής του πρότασης

  • Μέσω συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, 25 Σεπτεμβρίου 2023 η Παράταξη «Ανυπότακτο Αγρίνιο» παρουσίασε το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού και τις βασικές κατευθύνσεις της πολιτικής της πρότασης για τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Συντονιστής της παρουσίασης ήταν ο Γιώργος Κατσιπάνος, ο οποίος πήρε τον λόγο στην αρχή και το τέλος της συνέντευξης Τύπου, καλώντας τους δημότες να ψηφίσουν την διαφορετική πρόταση του Ανυπότακτου Αγρινίου, το οποίο δήλωσε, όπως είπε το «παρών» σε όλες τις μάχες στην προηγούμενη Δημοτική Περίοδο κι επιδίωξε τη δημόσια διαβούλευση και τη συμμετοχή των ενεργών πολιτών.

Ακόμη, την δική του προσέγγιση στα ζητήματα που μπαίνουν ενόψει εκλογών έθεσε ο νυν δημοτικός σύμβουλος και εκπρόσωπος της παράταξης Λευτέρης Τηλιγάδας, επισημαίνοντας ότι είναι σε όλους γνωστή η προσφορά του Ανυπότακτου Αγρινίου στη διαδικασία εντός δημοτικού συμβουλίου και ότι παρά τις Κασσάνδρες που έλεγαν ότι χρειάζονται μίνιμουμ 150 υποψήφιοι, η παράταξη μπόρεσε να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο με 114 υποψηφίους, βάζοντας, όπως είπε, συμβολικά και το σύνθημα το «1-1-4» στο προσκήνιο.

«Τρέξαμε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, για την 3 η αυτή υποψηφιότητα της παράταξης και ενώ πριν ήμασταν κάτι σαν τον Πανιώνιο που προσπαθεί να αποφύγει τον υποβιβασμό, κάνοντας τον συνδυασμό τις τελευταίες μέρες παρότι είμαστε εντελώς αντίθετοι με τους νόμους που διέπουν τις διαδικασίες αυτές.

Εκεί έγκειται και το ανυπότακτο του συνδυασμού μας όμως, γιατί προσπαθούμε να αλλάξουμε τους συσχετισμούς μέσα από τέτοιες καταστάσεις.

Είμαστε μία από τις δύο παλιότερες παρατάξεις, γιατί οι άλλες έχουν αλλάξει στην πορεία και πρέπει να εξάρω εκείνους που υπερέβαλαν εαυτούς για να γίνει δυνατό να κατέβει ο συνδυασμός μας» επεσήμανε και τόνισε ότι κατεβαίνει υποψήφιος στην μικρή κοινότητα του Αφράτου στη Στράτο με τους μόνο 11 κατοίκους και εγγεγραμμένους 59 (!) παρότι έχει πάει εκεί μια φορά μόνο και δεν έχει καμία σχέση!

Εξήγησε την επιλογή αυτή θέλοντας να καταδείξει ότι τους κρατούντες δεν τους ενδιαφέρουν τα χωριά και οι άνθρωποί τους, καλώντας την ύπαιθρο να ψηφίσει λευκό ή άκυρο με πρώτη και καλύτερη την δική του υποψηφιότητα! Υποσχέθηκε πάντως μέχρι την λήξη της παρούσας θητείας να παλέψει για να γίνει ένα γραφείο ή ένας σύνδεσμος μικρών κοινοτήτων.

Τέλος αναφέρθηκε προσωπικά σε δύο «προσβλητικές αναφορές» , όπως τις χαρακτήρισε του δημάρχου Γ. Παπαναστασίου και του πρώην προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου. Ο πρώτος έκανε λόγο για «συνονθύλευμα αντιπάλων που θέλουν να τον ανατρέψουν» και ο δεύτερος είπε πρόσφατα ότι το «Ανυπότακτο Αγρίνιο» εκπροσωπεί ένα μικρό ποσοστό στην κοινωνία. «Έχει χάσει την ψυχραιμία του, δεν είναι αυτός ο Γιώργος Παπαναστασίου που ξέρω», είπε για τον πρώτο, κάνοντας αναφορά στο «χαστουκίστε τους!» που ανέφερε ο νυν Δήμαρχος, ενώ για τον δεύτερο είπε ότι δεν τήρησε όσα είχε αποφασίσει δημοκρατικά ο Σύλλογος όταν παραιτήθηκε και προκήρυξε Εκλογές.

Παίρνοντας τον λόγο ο επί χρόνια δημοτικός σύμβουλος και νυν υποψήφιος δήμαρχος (σ.σ. δεν ήταν στο πάνελ ως τέτοιες αλλά ως απλό στέλεχος) κ. Στέλιος Μερμίγκης μίλησε για τη διαφορά της επικοινωνίας από την αληθινή πολιτική και από την έλλειψη προτάσεων των υπολοίπων για τα επίδικα, τα μεγάλα, όπως η πολιτική προστασία, η πυρασφάλεια, τα σχολεία, η αντισεισμική προστασία. «Όλοι οι άλλοι λένε τα ίδια, δε ξεχωρίζουν αν τους ακούσεις κι ο λόγος είναι ότι πιστεύουν τα ίδια.

Ο στόχος τους είναι η διαχείριση κάποιου Ε.Σ.Π.Α. που όμως δεν έχει επιλέξιμα τα σημαντικά αλλά αποτυχημένα προγράμματα όπως το ηλιακό δέντρο που στήνει ο Δήμος ή τα ποδήλατα που δεν άλλαξαν τίποτε.

Τα σημαντικά δεν είναι επιλέξιμα και δεν μάθαμε τίποτε από την πανδημία και τόσες καταστροφές. Αν γίνει σεισμός ή κάτι άλλο, αλήθεια, πού θα πάμε, ξέρει κανείς;

Είναι μια τοπική διοίκηση με στόχο να υπηρετούνται τα μνημόνια και τώρα με στόχο συγκεκριμένα έργα για συγκεκριμένους επιχειρηματίες όπως τα σχέδια που κάνουν για… σκάφη και δε ξέρω εγώ τι άλλο στην Τριχωνίδα!

Όλοι θέλουν πράσινες, έξυπνες πόλεις αλλά κανείς δεν λέει τίποτε για την διαχείριση των σκουπιδιών ή πού θα πάει σε μια κρίση ένας διαβητικός να λάβει την αγωγή του!», τόνισε ο κ. Μερμίγκης κάνοντας λόγο για κατάτμηση των έργων αποχέτευσης και ίδρυσης και για το 62% των κονδυλίων που έπρεπε να έχει ο Δήμος από το κράτος και δεν παίρνει τίποτε, όπως περιέγραψε.

«Εμείς δεν είμαστε κυνηγοί Ε.Σ.Π.Α., εμείς αν ήμασταν στην διοίκηση του Δήμου θα είχαμε προτεραιότητα τα σχολεία και την Υγεία. Κι αυτό είναι κάτι που το έχουμε περιγράψει με το πρόγραμμά μας», επεσήμανε.

Ο κ. Μερμίγκης έκανε, ακόμη, λόγο για το «τέλος της μοιρολατρίας και για μια αληθινά διαφορετική πρόταση με τρόπο θεσμικό, μακριά από διαχειριστικές λογικές, με διάθεση για «να αυξήσουμε τις προσδοκίες του κόσμου και να υπάρξει αληθινή Αυτοδιοίκηση», όπως είπε.

«Το «Ανυπότακτο Αγρίνιο» είναι μια φωνή για να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες να κάνουμε τις ζωές μας αξιοβίωτες. Ανυπότακτο Αγρίνιο ενάντια στα σόγια, τα βεγγαλικά, τα χαμόγελα, τα ωραία αλλά κενού περιεχομένου λόγια», κατέληξε ο κ. Μερμίγκης.

Λίγο πριν το κλείσιμο της παρουσίασης τον λόγο πήρε το στέλεχος του «Ανυπότακτου Αγρινίου» και υποψήφια στην Δ.Ε. Αρακύνθου, Καίτη Λογκιτζίδη η οποία εστίασε κυρίως στην πρόταση για άμεση δημοκρατία που έχει μόνο η συγκεκριμένη παράταξη, με λαϊκές συνελεύσεις ακόμη και στις γειτονιές και όχι σε άδεια καθίσματα, όπως είπε. «Φιλοδοξούμε σε αύξηση δύναμης για
αξιοπρέπεια και κάλυψη των αληθινών αναγκών των δημοτών», κατέληξε.

Γιάννης Συμψηρής – sinidisi.gr