Απ. Γούναρης και Γ. Αλεξόπουλος στον Antenna Star για τα προβλήματα στην εκπαίδευση (Ηχητικό)

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές της Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης και τις διεκδικήσεις τους για τη βελτίωση των συνθηκών τόσο στις αίθουσες διδασκαλίας όσο και σε εκπαιδευτικό επίπεδο, μίλησαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημόσιων Σχολείων Αγρινίου κ. Απόστολος Γούναρης και το Μέλος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δυτικής Ελλάδας κ. Γιώργος Αλεξόπουλος στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Αυτή είναι η ζωή» με τη Νάντια Μπούτα.

Οι καλεσμένοι της εκπομπής επανέλαβαν το πάγιο αίτημα της Ένωσης για ένα ασφαλές σχολείο με ολιγομελή τμήματα, ασφαλή μετακίνηση και σίτιση για όλους τους μαθητές.

Τόνισαν την ανάγκη ύπαρξης μέτρων αποσυμφόρησης των σχολικών αιθουσών – με μείωση του αριθμού των μαθητών που συνωστίζονται σε τάξεις και προαύλια, σε 15 μαθητές ανά Τμήμα και της λήψης μέτρων υγιεινής με επαρκές προσωπικό καθαριότητας, μέσα ατομικής προστασίας, αντισηπτικά κ.λπ.

Επίσης επισήμαναν πως με ευθύνη του ΕΟΔΥ θα πρέπει να γίνονται δωρεάν test σε εκπαιδευτικούς και γονείς σε σχολεία που εντοπίζεται κρούσμα κορωνοϊού και να αρθεί το μέτρο του υποχρεωτικού κλεισίματος ενός Σχολικού Τμήματος μόνο όταν τα κρούσματα ξεπερνούν το 50% των μαθητών του Τμήματος.

Αναφέρθηκαν επίσης στο ισχύοντα Νόμο περί πρόσληψης εξειδικευμένου προσωπικού σχετικά με την υγεία των μαθητών, το οποίο δεν εφαρμόζεται στα σχολεία μας και στην ανάγκη διορισμού δασκάλων και καθηγητών, έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένα εκπαιδευτικό κενό.

Παράλληλα οι καλεσμένοι της εκπομπής αναφέρθηκαν στις διεκδικήσεις των μαθητών σε εκπαιδευτικό επίπεδο με κύρια αιτήματα την κατάργηση της ΕΒΕ και της Τράπεζας Θεμάτων. Επισήμαναν δε, ότι με το ισχύον σύστημα, παρατηρήθηκαν φαινόμενα άριστων μαθητών οι οποίοι δεν κατάφεραν να εισαχθούν στην Γ’ βάθμια εκπαίδευση σε Σχολές καθώς δεν μπορούν καν να τις δηλώσουν στο μηχανογραφικό, τη στιγμή μάλιστα που οι Σχολές έχουν κενές θέσεις.

Πολύ σημαντικό αίτημα αποτελεί επίσης και η αναπροσαρμογή της διδακτέας ύλης και η ενισχυτική διδασκαλία για την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών που δημιουργήθηκαν την περίοδο του lockdown.

Τέλος ο κ. Γούναρης και ο κ. Αλεξόπουλος επανέλαβαν ότι μαθητές και γονείς ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ, ενώ προέτρεψαν τους μαθητές να σέβονται και να εφαρμόζουν τα ισχύοντα υγειονομικά Πρωτόκολα.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Πρόεδρου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημόσιων Σχολείων Αγρινίου κ. Απόστολου Γούναρη και του Μέλους της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δυτικής Ελλάδας κ. Γιώργου Αλεξόπουλου στον Antenna Star 103.5: