Απ’ το κακό στο χειρότερο

Εκεί που είπαμε «αμάν» να φθινοπωριάσει επιτέλους, μπας και πέσει και καμία βροχούλα και δροσιστούμε λίγο, ποτιστούν και τα χωράφια, …ξαφνικά πρέπει να αγχωθούμε για τον Ιανό.

  • Οι κλιματικές αλλαγές (στον πληθυντικό παρακαλώ) είναι εδώ και τα αποτελέσματά τους τα βιώνουμε ήδη.

Θέλει πολύ δουλειά και μεγάλη προσπάθεια απ’ όλους μας για να ισορροπήσει το πράγμα, με τους επιστήμονες ανά τον κόσμο να μιλάνε δυνατά, η φωνή τους, όμως, να μην φτάνει εκεί που πρέπει.

Και το παράδοξο είναι ότι τα κράτη, οι διεθνείς οργανισμοί, οι περιφέρειες, οι δήμοι…ακούνε. Οι πολίτες είμαστε που σαν να έχουμε κουφαθεί. Όχι όλοι. Και όχι πάντα. Ωστόσο, αν το καλοσκεφτούμε, κάνουμε αμέτρητα πράγματα που επιβαρύνουν το περιβάλλον και επηρεάζουν το κλίμα, κάτι που σημαίνει ότι αν αλλάξουμε συνήθειες στην καθημερινότητά μας, μπορούμε κι εμείς να συμβάλουμε στον περιορισμό των επιπτώσεων.

  • Τέλος πάντων…θα τα ξαναπούμε αυτά.

Επί του παρόντος και ακριβώς επειδή ο χειμώνας και οι βροχές είναι μπροστά, πολύ σωστά ο δήμαρχος πήρε την πρωτοβουλία να καλέσει τις αρμόδιες υπηρεσίες σε έκτακτη σύσκεψη, πολύ σωστά όλοι οι εμπλεκόμενοι προετοιμάζονται, πρέπει, όμως, και εμείς, ατομικά ο καθένας μας, να κάνουμε όσα πρέπει για να προφυλάξουμε τις περιουσίες και για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας.

 

Media group «Agrinio 365»  | Φώτης Μπερίκος