Απαραίτητα τα μέτρα προστασίας στις Λαϊκές Αγορές της Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας (Photo)

Τα μέτρα προστασίας και οι κανόνες λειτουργίας στο χώρο των Λαϊκών Αγορών της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας για τον έλεγχο και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 αποτέλεσαν αντικείμενο ευρείας συζήτησης στην Επιτροπή Λαϊκών Αγορών που συνεδρίασε εκτάκτως την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου της επιτροπής Μιχαήλ Γούδα. 

  • Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα  Δημοτικών Συνεδριάσεων του Δήμου Αγρινίου συμμετείχαν τα μέλη της επιτροπής λαϊκών αγορών, αλλά και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, στους οποίους τονίστηκε ότι η εφαρμογή των μέτρων είναι αναγκαία λόγω των αυξανόμενων  κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ο πρόεδρος κ. Γούδας επισήμανε το πρόβλημα που υπάρχει στις λαϊκές αγορές με την μη τήρηση των μέτρων προστασίας έναντι του κορωνοϊού και ποιο συγκεκριμένα την μη τήρηση αποστάσεων που προβλέπετε, δηλαδή τρία μέτρα από πάγκο σε πάγκο χωρίς να παρεμβάλλεται οτιδήποτε και την μη χρήση μάσκας από αρκετούς πωλητές και καταναλωτές.   

Αποφασίστηκε κατόπιν εισηγήσεων των συμμετεχόντων η πιστή εφαρμογή των μέτρων με την συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, της Δημοτικής Αστυνομίας, όπου υπάρχει, και του Τμήματος Εμπορίου Αγρινίου.

Εάν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα από πλευράς πωλητών με ευθύνη των Δήμων θα παρθούν επιπλέον μέτρα όπου αυτά κριθούν απαραίτητα αναλόγως των περιπτώσεων. 

Στην Συνεδρίαση παρευρίσκοντο και τοποθετήθηκαν στο θέμα οι Αντιδήμαρχοι Αγρινίου Σπυρίδων Φλώρος και Θέρμου Αθανάσιος Βαλλής, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου Τιμολέων Παπανικολάου, ο Διοικητής Α/Τ Αγρινίου Γεώργιος Σταμουλακάτος, ο Υπαστυνόμος εκπρόσωπος της Αστυνομικής Δ/νσης Αιτωλίας Δημήτριος Καρατζογιάννης, η Διευθύντρια Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγρινίου Χριστίνα Τσιχριτζή και η Προϊσταμένη της υπηρεσίας Μαίρη Ευαγγελάτου, ο Προϊστάμενος Δημοτικής Αστυνομίας Αγρινίου Ιωάννης Αναστασίου, ο Προϊστάμενος Τμήματος Εμπορίου Αγρινίου Νικόλαος Πανταζόπουλος, η Επόπτρια Υγείας Δ/νσης Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αιτ/νίας Ευτυχία Διβάρη, ο Επόπτης Λαϊκών Αγορών Δήμου Αγρινίου Κων/νος Γιωτόπουλος, η αρμόδια Υπάλληλος  Δήμου Ναυπακτίας Μαρία Κουτσοσπύρου, το μέλος της Επιτροπής & εκπρόσωπος των παραγωγών Λαϊκών Αγορών Δήμου Αγρινίου Νικόλαος Θεοδωρόπουλος, ο εκπρόσωπος των επαγγελματιών Λαϊκών Αγορών Δήμου Αγρινίου Δημήτριος Παπαϊωάννου και ο εκπρόσωπος των επαγγελματιών βιομηχανικών προϊόντων Λαϊκών Αγορών Δήμου Αγρινίου Νικόλαος  Κοκώνης. Εκτός των παρευρισκομένων εισηγήσεις για το θέμα απέστειλαν οι Αντιδήμαρχοι Ι.Π. Μεσολογγίου Νικόλαος Καραπάνος, Αμφιλοχίας Ανδρέας Ρεγκούτας και Ακτίου- Βόνιτσας Γεώργιος Ζαχαράκης.