Απεργία Α.Δ.Ε.Δ.Υ.: Έως το βράδυ η απόφαση της Δικαιοσύνης – Κανονικά οι Πανελλήνιες

Τις επόμενες ώρες, ενδεχομένως και το βράδυ, θα εκδοθεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου αναφορικά με την κατεπείγουσα αγωγή που κατέθεσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κατά της αυριανής απεργίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και του ΕΚΑ.

  • Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας για την τύχη της απεργίας, οι νομικοί εκπρόσωποι της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και του Εργατικού Κέντρου Αθηνών προσκόμισαν στο δικαστήριο τα δελτία τύπου των ομοσπονδιών και των σωματείων εκπαιδευτικών και εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς με τις τροποποιήσεις στις κινητοποιήσεις τους προκειμένου να μην διαταραχθεί η διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων.

Από την άλλη, οι νομικοί εκπρόσωποι του Δημοσίου επισήμαναν πως δεν έχουν εξουσιοδότηση να παραιτηθούν από την αγωγή. “Πάση θυσία πρέπει να γίνουν οι πανελλήνιες και αυτό πρέπει να διασφαλιστεί ρητά με δικαστική απόφαση” τόνισαν μεταξύ άλλων.

Σε κάθε περίπτωση, οι νομικοί εκπρόσωποι της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και του ΕΚΑ αντέτειναν ότι ήδη έχει ληφθεί απόφαση να εξαιρεθούν από την απεργία οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών και οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας και ότι τα σωματεία εργαζομένων στα ΜΜΜ δεσμεύονται από τα όσα έχουν ήδη ανακοινώσει για τις τροποποιήσεις στα δρομολόγια και ζήτησαν η αγωγή να απορριφθεί ως άνευ αντικειμένου.

Αφού ανακοίνωσε ότι εξαιρεί τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους στο υπουργείο Παιδείας ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στη διεξαγωγή των πανελλήνιων εξετάσεων, η πλευρά της. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ενημέρωσε το δικαστήριο και για το πως τροποποίησαν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι τα ΜΜΜ.

– Τα αστικά λεωφορεία της Αθήνας μετέτρεψαν το 24ωρο απεργιακό αίτημα σε στάση εργασίας από τις 13:00 μέχρι τις 17:00 το απόγευμα.

– Στο Μετρό και τα μέσα σταθερής τροχιάς, τα 8 από 9 σωματεία, προχωρούν σε στάση εργασίας από τις 9 π.μ μέχρι τη λήξη της βάρδιας

– οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί δεν έχουν προκηρύξει απεργία, μόνο συμμετέχουν στο συλλαλητήριο το απόγευμα.

newsit.gr