Συστατικά:
- 550-600 γρ αλεύρι
- 1 ασπράδι αυγού
- 200 ml γαλά
- 100 ml νερό
- 100 ml σπορέλαιο
- Βούτυρο ( για το ανοιγμα)
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- Λίγο αλάτι
- Φέτα
Εκτέλεση:
- Σε βαθύ μπολ, ρίξτε το γάλα,το σπορέλαιο,το ασπράδι του αυγού,
- το νερό, την μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι…και ανακατέψτε για λίγο με το σύρμα…
- Προσθέστε το μισό αλεύρι στην αρχή και ανακατέψτε με ένα πηρούνι. Συνεχίστε προσθέτοντας και το υπόλοιπο αλεύρι σιγά-σιγά ώσπου να πετύχετε μια ζύμη μαλακιά και αφράτη.
- Βάλτε τη ζύμη σε μπολ, σκεπάστε με μεμβράνη και αφήστε τη να ησυχάσει για μισή ωρίτσα και να φουσκώσει…
Μετά χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια.
Απλώστε το βούτυρο με τα δάχτυλά σας πάνω σε κάθε μπαλάκι, πιέζοντας ταυτόχρονα και ανοίγοντας τη ζύμη σε μικρό φύλλο. Το μέγεθός του φύλλου μετά το άνοιγμα υπολογίστε το πάνω-κάτω, όσο ένα πιατάκι του φρούτου περίπου.
Κλείνουμε το πιτάκι σε μορφή μισοφέγγαρο το ανοίγουμε με το πλάστη λίγο (κατά μήκος) , γεμίζουμε με τυρί φέτα, διπλώνουμε (να κλείσουμε το τυρί μέσα) το στρίβουμε πιάνοντας από τις δύο άκρες και ενώνουμε τις άκρες να γίνει κουλούρι. Βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο χαρτί ψησίματος, αλείφουμε με το κρόκο και ρίχνουμε σουσάμι.
Βάζουμε στο φούρνο 190 βαθμούς μέχρι να ροδισουν.
Σχετικά Άρθρα
Νίκος Γκρίζης: Ο Δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου για ένα επεισόδιο στο «ROUK ZOUK»!
Eurojackpot: Εκατομμυριούχος μέσω της extra επιλογής από τη Ζαχάρω Ηλείας!
«MasterChef 2025»: Ο Αγρινιώτης και ο Πρεβεζάνος είχαν τα καλύτερα πιάτα!