Απίθανη η κανονικότητα ακόμα και μετά το εμβόλιο

Ρυθμός παραγωγής και δυνατότητα εμβολιασμών υποδεικνύουν διατήρηση περιοριστικών μέτρων ως το Φθινόπωρο, εκτίμησε κορυφαίος κυβερνητικός σύμβουλος στη Γαλλία.

«Τα εμβόλια αποτελούν μεγάλη πηγή ελπίδας, αλλά αν κοιτάξει κανείς τις δυνατότητες για τον εμβολιασμό που θα έχουμε στη Γαλλία και αλλού στην Ευρώπη, θα χρειαστούμε χρόνο», είπε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFM ο ανοσολόγος Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί, υψηλόβαθμος επιστημονικός σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει σχετικά το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σημείωσε ότι «η παραγωγή των εμβολίων θα είναι πιο αργή από αυτό που προβλεπόταν πριν από 15 μέρες ή τρεις εβδομάδες … Δεν θα αντιμετωπίσουμε μια έλλειψη εμβολίων, αλλά είμαστε αντιμέτωποι με κάτι που εξαπλώνεται περισσότερο με την πάροδο του χρόνου». Έτσι, εκτίμησε ότι μέχρι το Μάιο είναι πιθανόν να έχουν εμβολιαστεί μόνο οι υγειονομικοί και οι ευάλωτες ομάδες.

Ερωτηθείς εάν τα παραπάνω συντείνουν στο ότι οι περιορισμοί στην ζωή των πολιτών θα χρειαστεί να συνεχιστούν μέχρι το Φθινόπωρο, ο Ντελφρεσί απάντησε χαρακτηριστικά «Πάνω-κάτω».

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω δηλώσεις έρχονται την ώρα που η Γαλλία έχει καταφέρει να περιορίσει δραστικά τον αριθμό των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ημερησίως κάτω από τις 20.000, όταν στις αρχές Νοεμβρίου είχαν ξεπεράσει τις 100.000. Αντίστοιχα, οι νεκροί από covid-19 έχουν υποχωρήσει στα επίπεδα των περίπου 400 ημερησίως (μ.ό. επταημέρου), όταν ένα μήνα πριν ήταν πάνω από τους 600.


avgi.gr
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr