Αποκλειστικό – Β. Ταλιούρας: «Τέτοια βαρβαρότητα δεν έχει ξανασυμβεί στο Χαλκιόπουλο»

«Από την περασμένη Παρασκευή ήταν δεμένοι μέσα στο σπίτι τους», μας είπε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας του Χαλκιόπουλου του Δήμου Αμφιλοχίας κ. Ταλιούρας Βασίλης με τον οποίο επικοινωνήσαμε αμέσως όταν μάθαμε το γεγονός του εντοπισμού των δύο δεμένων ηλικιωμένων μέσα στο σπίτι τους στο Χαλκιόπουλο, από τους οποίους ο ένας ήταν νεκρός και μάλιστα σε προχωρημένη σήψη.

«Αυτή τη στιγμή», υπογράμμισε ο Πρόεδρος, «δεν γνωρίζουμε πάρα πολλά πράγματα, γιατί η έρευνα είναι σε εξέλιξη, οι πρώτες υποθέσεις κάνουν λόγο για ληστεία. Όλο το σπίτι βρέθηκε αναστατωμένο, θεωρητικά είναι κλοπή αλλά τέτοια βαρβαρότητα σε αυτό το βαθμό δεν έχει ξανασυμβεί ούτε στο χωριό, ούτε στην περιοχή γενικότερα.

Κάποιες μικροκλοπές, κάποιες παραβιάσεις συμβαίνουν αλλά κι αυτές σπάνια. Δεν προκαλούν όμως έντονο προβληματισμό. Πολύ πιθανόν λοιπόν να μπήκαν, να πήραν ότι βρήκαν και να φύγαν».

Να πούμε στο σημείο αυτό ότι το συγκεκριμένο ζευγάρι δεν ζούσε μόνο του στο χωριό. Μαζί τους ζούσαν και τα ανίψια τους, αλλά όπως μας είπε ο κ. Ταλιούρας και οι δύο, και ο άντρας και η γυναίκα ήταν δραστήριοι άνθρωποι παρ’ όλη την ηλικία τους. Από το γεγονός όμως ότι κάποιες φορές έφευγαν και πηγαίναν στο νοσοκομείο όπου μένανε και κάποιες μέρες μένανε δεν ανησυχήσαμε για κάτι. Προς αυτή την κατεύθυνση παρατήρησε ο πρόεδρος συνέβαλε και το γεγονός της καραντίνας, που γενικά ο κόσμος δεν κυκλοφορεί.

Στην ερώτηση μας, αν ο κόσμος φοβάται, η απάντηση του κ. Ταλιούρας είναι χαρακτηριστική: «Σίγουρα αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας φόβος. Κι αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός πως απ’ ότι φαίνεται και η εικόνα του σπιτιού και η εικόνα των ηλικιωμένων δεν έδειχνε ότι ήταν πλούσιοι ή ότι υπάρχουν κάποια πράγματα αξίας. Ηλικιωμένοι που ζούσαν με μια σύνταξη ήταν. Αλλά αυτό έπρεπε να το ξέρουν. Και το γεγονός ακόμα ότι έγινε σε ένα χωριό το οποίο έχει 440 κατοίκους και μάλιστα σε ένα σπίτι που είναι πάνω στο δρόμο θέλει και κάποιο θράσος για να μπεις και να κλέψεις. Ή αυτό ή κάτι άλλο πρέπει να ξέρεις».


Λευτέρης Τηλιγάδας

«Agrinio365» Media Group | Antenna-Star.gr – AgrinioTimes.gr