Γιατί απομακρύνεται το ενδεχόμενο να ανοίξουν σύντομα τα σχολεία

Με τα κρούσματα σε όλη τη χώρα να έχουν χτυπήσει «κόκκινο», απομακρύνεται όλο και περισσότερο η δυνατότητα για το άνοιγμα των σχολείων εντός των επόμενων εβδομάδων.

  • Στις σχολικές μονάδες που παραμένουν ακόμα ανοιχτές, το ποσοστό των σχολείων που έχει αναστείλει τη λειτουργία του είτε σε ολόκληρη τη σχολική μονάδα είτε σε κάποια τμήματα κυμαίνεται στο 0,8% για την πρώτη περίπτωση και στο 0,2% για τη δεύτερη. Τα ειδικά σχολεία που παραμένουν ανοιχτά καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας είναι περίπου 20 στη λίστα αυτών που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους.

Πριν από λίγες ημέρες ένας 22χρονος μαθητής ειδικού σχολείου έχασε τη ζωή του λόγω κορονοϊού. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το σχολείο, ο μαθητής είχε σταματήσει να προσέρχεται από τις 12 Φεβρουαρίου, λόγω άλλης ασθένειας.

Δέκα μέρες μετά εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα, διασωληνώθηκε και δυστυχώς κατέληξε (4/3). Οι εκπαιδευτικοί ζητούν περισσότερα μέτρα σε αυτές τις εκπαιδευτικές δομές, που είναι οι μόνες που λειτουργούν ακόμα και στις «κόκκινες» περιοχές. Το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη ανακοινώσει ότι οι εκπαιδευτικοί ειδικών σχολείων θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα τους επόμενους μήνες.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Ελπίδα Οικονομίδη – eleftherostypos.gr