Η απονομή των χρηματικών βραβείων της Ένωσης Αγρινίου

6 επιταγές 1.500 ευρώ σε μαθητές της Αιτωλοακαρνανίας που διακρίθηκαν.

  • Θερμά σχόλια από την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία, που τόσο έχει αγκαλιάσει το θεσμό.

Μια πολύ όμορφη και πολύ ιδιαίτερη μέρα ήταν η σημερινή για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, καθώς, σε μια λιτή εκδήλωση, έγινε η απονομή των υποτροφιών σε αριστεύσαντες μαθητές της Αιτωλοακαρνανίας που πέτυχαν την καλύτερη απόδοση στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Θωμάς Κουτσουπιάς, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο διευθυντής κ. Νίκος Καζαντζής, αλλά και Συντονιστής τουΠεριφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού κ. Κώστας Νάκος, και ο διευθυντής του 1 ου ΕΠΑΛ Αγρινίου κ. Φώτης Παπούτσης, που εκπροσώπησε τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αιτωλοακαρνανίας ήταν εκεί για να συγχαρούντους νέους φοιτητές και τις οικογένειές τους.

Στην εκδήλωση παρέστη και ο δήμαρχος Θέρμου κ. Σπύρος Κωνσταντάρας, τιμώντας βραβευθέντα μαθητή από τον δήμο του και χαιρετίζοντας την σημαντική αυτή, όπως με έμφαση επεσήμανε, πρωτοβουλία της Ένωσης Αγρινίου.

Τα χρηματικά έπαθλα των 1.500 ευρώ που έλαβε κάθε φοιτητής, σε επιταγή άμεσα εξαργυρώσιμη, έχουν περισσότερο το συμβολικό χαρακτήρα της επιβράβευσης της προσπάθειάς τους.

Ταυτόχρονα, όμως, με αυτή την πρωτοβουλία, η Ένωση Αγρινίου θέλησε να δώσει ένα πρόσθετο κίνητρο στους μαθητές, ώστε να επιλέγουν σχολές με αγροτικό προσανατολισμό, αλλά και να στηρίξει οικογένειες από αγροτικές περιοχές του νομού μας.

Όσο για τα παιδιά που φέτος βραβεύτηκαν, ο κ. Κουτσουπιάς σημείωσε ότι η Ένωση θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό τους, προσβλέποντας, μάλιστα, και σε μελλοντική συνεργασία μαζί τους.

Ο ίδιος, αφού αναφέρθηκε στις επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε έργα ΑΠΕ, σημείωσε ότι η Ένωση Αγρινίου θα εξετάσει τις προοπτικές διεύρυνσης του θεσμού από την επόμενη χρονιά, πιθανότατα και με βραβεία προσανατολισμένα σε σπουδές γύρω από την ενέργεια.

Υποτροφία έλαβαν τρεις μαθητές που επέλεξαν Σχολές με αγροτικό προσανατολισμό και ακόμη τρεις που εισήχθησαν σε οποιαδήποτε Σχολή, με κριτήριο, όμως, να μην έχουν αποφοιτήσει από λύκειο των πόλεων  του Αγρινίου, του Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου, καθώς επιδίωξη της Ένωσης Αγρινίου είναι να στηριχθούν μαθητές από αγροτικές περιοχές, που ενδεχομένως βρίσκονται σε δυσμενή θέση έναντι τωνπλεονεκτημάτων που προσφέρει η πόλη.

  • Από την πρώτη κατηγορία βραβεύτηκε ο Σωκράτης Παπακωνσταντίνου, ο Ιωάννης Σαγάνης και o Ηλίας Τάκης, ενώ από τη δεύτερη κατηγορία,υποτροφία έλαβαν οι Σωτήρης Τριαντακωνσταντής, Αλεξάνδρα Αργύρη και Ανδρέας Στεργίου.

Υπενθυμίζουμε η Ένωση Αγρινίου δεν είχε την παραμικρή εμπλοκή στην επιλογή των μαθητών, η οποία και έγινε με απόλυτη διαφάνεια και με μοναδικό κριτήριο τα μόρια εισαγωγής, από την ίδια τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αιτωλοακαρνανίας και τα Λύκεια του νομού.

Οι βραβευθέντες φοιτητές πλέον και οι γονείς τους, που δεν παρέλειψαν να σημειώσουν ότι αιφνιδιάστηκαν ευχάριστα όταν πληροφορήθηκαν ότι η Ένωση θα τους χορηγήσει υποτροφία, μίλησαν για μια ουσιαστική πρωτοβουλία, πολλαπλών μηνυμάτων.