Αποτελεσματικό το εμβόλιο της Moderna έναντι της μετάλλαξης Δέλτα

Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία επισημαίνει ότι το εμβόλιο προστατεύει και από άλλες μεταλλάξεις της Covid-19 – Επισημαίνει την ανάγκη εμβολιασμού του πληθυσμού.

  • Τη διαβεβαίωση ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού είναι αποτελεσματικό έναντι της μετάλλαξης Δέλτα εκφράζει η Moderna, σε μια περίοδο που το συγκεκριμένο στέλεχος είναι έντονα μεταδοτικό και εκτιμάται ότι θα είναι το κυρίαρχο το επόμενο διάστημα.

Η εταιρεία εκτιμά ότι το εμβόλιο προστατεύει τόσο έναντι της μετάλλαξης Δέλτα, όσο και έναντι άλλων παραλλαγών του κορωνοϊού.

«Παραμένουμε δεσμευμένοι στη μελέτη των νέων μεταλλάξεων, τη συγκέντρωση δεδομένων και την κοινή χρήση τους όταν είναι διαθέσιμα. Αυτά τα νέα στοιχεία ενθαρρύνουν και ενισχύουν την πεποίθησή μας ότι το εμβόλιο της Moderna παραμένει αποτελεσματικό έναντι των πρόσφατα εντοπισμένων μεταλλάξεων» δήλωσε ο επικεφαλής της φαρμακοβιομηχανίας Stephane Bancel.

Τα ευρήματα, πρόσθεσε, υπογραμμίζουν τη σημασία της συνέχισης του εμβολιασμού του πληθυσμού με ένα αποτελεσματικό εμβόλιο.

Η εταιρεία επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό και σε άλλες μεταλλάξεις, όπως η Βήτα (που για πρώτη φορά εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική), αλλά και στις μεταλλάξεις A.23.1 και A.VOI.V2 που πρώτα εντοπίστηκαν στην Ουγκάντα και την Αγκόλα, όπως και στη μετάλλαξη Ήτα, που για πρώτη φορά βρέθηκε στη Νιγηρία. Η μετάλλαξη Δέλτα, που για πρώτη φορά εντοπίστηκε στην Ινδία, εξαπλώνεται τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε όλο τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα εκτιμάται ότι θα είναι κυρίαρχη μέχρι τον Αύγουστο.

protothema.gr