Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, επισήμανε το Σάββατο στον ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα υπάρξουν προνόμια για τους πολίτες που είναι εμβολιασμένοι κατά του κορονοϊού.
- Τόνισε επίσης ότι οι άνω των 60 ετών έχουν εμβολιστεί σε ποσοστό κοντά στο 70%, ενώ με μια δόση έχει εμβολιαστεί το 45% του ενήλικου πληθυσμού.
Αναφερόμενος στην ινδική μετάλλαξη Δέλτα, ο κύριος Αρκουμανέας διευκρίνισε ότι αυτή τη στιγμή η συζήτηση παγκοσμίως γίνεται για αυτή την μετάλλαξη, η οποία είναι η πιο μεταδοτική, υπογραμμίζοντας πάντως πώς με μια δόση του εμβολίου η κάλυψη είναι έως και 35% ενώ με δυο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού η κάλυψη ανέρχεται στο 90%.
Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε ότι όσοι έρχονται από τη Βρετανία εξετάζονται όλοι, λόγω του ότι η μετάλλαξη Δέλτα επικρατεί αυτήν την στιγμή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο κύριος Αρκουμανέας πρόσθεσε ότι τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα μας παρατηρείται βελτίωση σε όλους τους δείκτες της πανδημίας.
newsit.gr







Σχετικά Άρθρα
Μητρόπολη Αγρινίου: Άνδρας που είχε πιει κινητοποίησε Αστυνομία και ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β.
Stoiximan SL1 Play Outs – 8η Αγωνιστική: Ο Παναιτωλικός σώθηκε και μαθηματικά με γκολ στις καθυστερήσεις!
Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου: Σε κλίμα συγκίνησης τίμησε τη μνήμη του πρώην Προέδρου της, Νίκου Γράψα