Υλικά
- 2 κιλά παϊδάκια αρνίσια
- 1 φλιτζάνι ε. π. ελαιόλαδο
- ρίγανη ξερή
- χυμό από 2 λεμόνια
- ανθό αλατιού, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου στην υψηλή θερμοκρασία. Ρίχνουμε τα παϊδάκια σε μια λαμαρίνα και με ένα πινέλο τα αλείφουμε με ελαιόλαδο. Τα αλατοπιπερώνουμε καλά απ’ όλες τις μεριές. Τα ψήνουμε στο γκριλ για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να ψηθούν μέχρι μέσα, αλλά να παραμείνουν ζουμερά. Ελέγχουμε στα 10 λεπτά και τα γυρίζουμε με ένα πιρούνι για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.
Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε από τον φούρνο με μια τσιμπίδα ή πιρούνι και τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, περιχύνουμε με τον χυμό των λεμονιών και σερβίρουμε αμέσως όσο είναι ζεστά.
Tips
Αν βρείτε παϊδάκια από αρνάκι γάλακτος προτιμήστε τα, είναι πολύ τρυφερά και εξαιρετικά νόστιμα. Επειδή όμως είναι πιο λεπτά και στεγνώνουν εύκολα στο ψήσιμο, ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να σας τα κόψει διπλά για να κρατηθούν ζουμερά.
olivemagazine.gr
Σχετικά Άρθρα
«Ταμπού»: Ο Γαβριήλ αποκαλύπτει την αλήθεια στον Λουκιανό
«Άγιος Παΐσιος, Από τα Φάρασα στον Ουρανό»: Φτάνει στην Αγία Αικατερίνη στο Όρος Σινά
Greek Village Life: Από τον Πλάτανο Ναυπακτίας στην Αμερική, 40 χρόνια ξενιτιάς