Υλικά
- 2 κιλά παϊδάκια αρνίσια
- 1 φλιτζάνι ε. π. ελαιόλαδο
- ρίγανη ξερή
- χυμό από 2 λεμόνια
- ανθό αλατιού, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου στην υψηλή θερμοκρασία. Ρίχνουμε τα παϊδάκια σε μια λαμαρίνα και με ένα πινέλο τα αλείφουμε με ελαιόλαδο. Τα αλατοπιπερώνουμε καλά απ’ όλες τις μεριές. Τα ψήνουμε στο γκριλ για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να ψηθούν μέχρι μέσα, αλλά να παραμείνουν ζουμερά. Ελέγχουμε στα 10 λεπτά και τα γυρίζουμε με ένα πιρούνι για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.
Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε από τον φούρνο με μια τσιμπίδα ή πιρούνι και τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, περιχύνουμε με τον χυμό των λεμονιών και σερβίρουμε αμέσως όσο είναι ζεστά.
Tips
Αν βρείτε παϊδάκια από αρνάκι γάλακτος προτιμήστε τα, είναι πολύ τρυφερά και εξαιρετικά νόστιμα. Επειδή όμως είναι πιο λεπτά και στεγνώνουν εύκολα στο ψήσιμο, ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να σας τα κόψει διπλά για να κρατηθούν ζουμερά.
olivemagazine.gr
Σχετικά Άρθρα
«Η Γη της Ελιάς»: Ο Ανδρέας αναβάλλει το προκαθορισμένο ραντεβού με τους Βρεττάκους
«Το Δίχτυ»: Καθηλωτικό το τρίτο επεισόδιο με θέμα την προσφυγιά και την υιοθεσία
«Μαύροι Πίνακες»: Η Ελένη επιτίθεται στον Νίκο στην κηδεία του Φάνη και της Μαρήλιας