Υλικά
- 2 κιλά παϊδάκια αρνίσια
- 1 φλιτζάνι ε. π. ελαιόλαδο
- ρίγανη ξερή
- χυμό από 2 λεμόνια
- ανθό αλατιού, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου στην υψηλή θερμοκρασία. Ρίχνουμε τα παϊδάκια σε μια λαμαρίνα και με ένα πινέλο τα αλείφουμε με ελαιόλαδο. Τα αλατοπιπερώνουμε καλά απ’ όλες τις μεριές. Τα ψήνουμε στο γκριλ για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να ψηθούν μέχρι μέσα, αλλά να παραμείνουν ζουμερά. Ελέγχουμε στα 10 λεπτά και τα γυρίζουμε με ένα πιρούνι για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.
Όταν ψηθούν, τα βγάζουμε από τον φούρνο με μια τσιμπίδα ή πιρούνι και τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, περιχύνουμε με τον χυμό των λεμονιών και σερβίρουμε αμέσως όσο είναι ζεστά.
Tips
Αν βρείτε παϊδάκια από αρνάκι γάλακτος προτιμήστε τα, είναι πολύ τρυφερά και εξαιρετικά νόστιμα. Επειδή όμως είναι πιο λεπτά και στεγνώνουν εύκολα στο ψήσιμο, ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να σας τα κόψει διπλά για να κρατηθούν ζουμερά.
olivemagazine.gr
Σχετικά Άρθρα
«The Voice of Greece»: 16 διαγωνιζόμενοι με στόχο τον Μεγάλο Τελικό!
Τζόκερ: Νέο Mega Τζακ-Ποτ, ένας τυχερός κέρδισε 100.000 ευρώ
Open Beyond: «Ευφάνταστα σενάρια, το κανάλι δεν πωλείται»