Αφαιρούμε το κόκκαλο από το αρνί με τη βοήθεια ενός μαχαιριού. Αυτή τη διαδικασία μπορεί να μας την κάνει και ο χασάπης μας.
Χαράσσουμε την εσωτερική πλευρά του κρέατος χιαστί και απλώνουμε 1 κ.σ. κοφτή νοστιμιά, 1 κ.σ. μουστάρδα, το κεφαλοτύρι σε κομμάτια και το ξύσμα λεμονιού.
Τυλίγουμε σε ρολό και δένουμε με σπάγγο.
Κάνουμε μικρές τρύπες στην εξωτερική επιφάνεια του ρολού με ένα μαχαίρι και βάζουμε φέτες από 1 σκ. σκόρδο.
Απλώνουμε την υπόλοιπη νοστιμιά, την υπόλοιπη μουστάρδα και το ελαιόλαδο.
Σε λαδόκολλα με αλουμινόχαρτο βάζουμε τα υπόλοιπα σκόρδα, το δεντρολίβανο και το αρνάκι. Τυλίγουμε καλά και μεταφέρουμε σε ταψί με σχάρα.
Ψήνουμε για 2 ½ ώρες, ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε επιπλέον 30 λεπτά να πάρει χρώμα.
Για τη γαρνιτούρα
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε τις πατάτες σπασμένες με τα χέρια μας, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε να πάρουν χρώμα.
Σε ένα γουδί βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το σκόρδο και χτυπάμε για να λιώσει το σκόρδο. Προσθέτουμε τη νοστιμιά, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε το τηγάνι με το μείγμα, βάζουμε τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και δεντρολίβο
Σχετικά Άρθρα
«MasterChef 2025»: Σε διαφορετικές ομάδες οι παίκτες με άρωμα… Αιτωλοακαρνανίας!
«Άγιος Έρωτας»: Ο Πατήρ Νικόλαος φτάνει έγκαιρα στον οίκο ανοχής
«Ο Τιμωρός»: Ο Αντρέας παρακολουθεί τη Δανάη και φτάνει στη Δομινίκη