Με αρνητικό Rapid Test θα γίνεται η επιστροφή των ταξιδιωτών από τα νησιά

Οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται στην κυβέρνηση να γίνεται μόνο με αρνητικό rapid test η επιστροφή από τα νησιά, μειώνεται η χωρητικότητα στα γήπεδα, μόνο για εμβολιασμένους η είσοδος, με βάση την πρόταση της επιτροπής.

  • Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, που θα εισηγηθούν στην κυβέρνηση, και με βάση τις τελευταίες πληροφορίες προτείνουν η επιστροφή πολιτών από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα να γίνεται, τελικά, με rapid test και με δεδομένο πως αυτό θα είναι αρνητικό. Μέχρι τώρα ίσχυε η σύσταση να γίνεται αυτό με self test.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει η εισήγηση της επιτροπής φορά τόσο του τουρίστες που επιστρέφουν από διακοπές, όσο και τους κατοίκους αλλά και τους εργαζόμενους στα νησιά.

Επίσης,  σύμφωνα με πληροφορίες, εισηγήθηκαν αυξημένους ελέγχους σε πληρώματα πλοίων και αεροπλάνων, που δεν έχουν εμβολιαστεί. Είναι και αυτό ένα ακόμα μέτρο, που συζητούν οι λοιμωξιολόγοι στην προσπάθεια για την ανάσχεση της πανδημίας στη χώρα.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, σε αυτή την κατεύθυνση είναι και η εισήγηση για την είσοδο στα γήπεδα αποκλειστικά των εμβολιασμένων. Προτάθηκε να μειωθεί από το 85% που είχε ανακοινωθεί η πληρότητα στα γήπεδα, στο 75%. Η χωρητικότητα δύναται να αυξηθεί στο 80% με έξτρα 5% για παιδιά. Τα γήπεδα θα ανοίξουν μόνο για εμβολιασμένους πολίτες, κάτι που είναι γνωστό ήδη εδώ και μέρες.

Όσον αφορά στις μάσκες φαίνεται να μην αλλάζει κάτι σύμφωνα με την επιτροπή, αφού η μάσκα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους και στους ανοικτούς όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Προφανώς θα υπάρχει ξανά μία αναδιατύπωση των όσων έχουν ανακοινωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Πέμπτης (08/07) θα έχουμε ανακοινώσεις στην προγραμματισμένη ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τους καθηγητές, Βάνα Παπαευαγγέλου και Γκίκα Μαγιορκίνη.

dikaiologitika.gr