Άρση απαγόρευσης για ψάρεμα και κυνήγι υπό προϋποθέσεις

Δημοσιεύτηκε σήμερα ανήμερα Χριστουγέννων 25 Δεκεμβρίου 2020, απόφαση που τροποποιεί τους περιορισμούς μετακίνησης ψαράδων και κυνηγών. Στην άρση της απαγόρευσης δε συμπεριλαμβάνονται τα σκάφη.

  • Πιο συγκεκριμένα δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση Δ1α/ΓΠ.οικ. 83418/24.12.2020 με την οποία τροποποιείται η απόφαση με τα μέτρα που ισχύουν στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 6:00 έως και την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00.

Όπως δημοσιεύτηκε στο νέο ΦΕΚ η μετακίνηση θα επιτρέπεται μεταξύ 5:00 έως τις 22:00, με συμμετοχή μέχρι 2 ατόμων και με εφαρμογή όλων των γνωστών μέτρων προστασίας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η μετακίνηση επιτρέπεται και αφορά το ψάρεμα από ακτή και όχι με σκάφος, όπου θα συνεχίσουν να είναι «δεμένα» μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου 2021.

ΠΡΟΣΟΧΗ 2: Τα λιμεναρχεία όλης της χώρας δεν έχουν λάβει σχετική ενημέρωση από την Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας, οπότε θα πρέπει να αναμένουμε μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Εκτός άλλων, το ΦΕΚ αναφέρει σχετικά:

Άρθρο 3 «Περιορισμός της κυκλοφορίας»

2. Από τις 5:00 έως τις 22:00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για την εξυπηρέτηση ζωτικών, προσωπικών ή επαγγελματικών αναγκών τους που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο και οι οποίες επιτρέπονται συγκεκριμένα για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους:

ιζ) Μετακίνηση κυνηγών ή αλιέων για την άσκηση θήρας / αλιείας υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

ιζα) Η εν λόγω μετακίνηση πραγματοποιείται αποκλειστικά εντός της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, ή εξαιρετικά στην περίπτωση της Αττικής εντός των ορίων της Περιφέρειας,

ιζβ) συμμετοχή μέχρι και δύο (2) ατόμων κυνηγών/ αλιέων για λόγους ασφαλείας,

ιζγ) εφαρμογή όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης δραστηριότητας.

Διαβάστε το ΦΕΚ εδώ

boatfishing.gr